Novogodišnja odluka koju donosi najveći broj ljudi

Foto: Credit line: Image Source/Zave Smith / Zuma Press / Profimedia

Odluka koja nikada nije izgledala izvodljivije.

Prema istraživanju koje je nedavno sproveo Numerator, čak 73 odsto ispitanika koji su doneli novogodišnje odluke za 2023. želi da smrša. Neki od njih su kao novogodišnju odluku stavili  češće odlaske u teretanu, a neki žele da se posvete pravilnoj ishrani.

Prema ovom istraživanju, fizičko zdravlje pokazalo se kao prioritet u novoj godini. Iako ova brojka deluje obećavajuće, u odnosu na prošlu godinu, malo se smanjila, prenosi Martech Series.

A ako i vi želite da smršate u godini pred nama, u nastavku vam donosimo par saveta koji će vam pomoći da tu odluku sprovedete u delo.

Pre svega, ako želite da smršate morate da promenite svoje dnevne rutine iz korena. Bilo da kuvate zdraviju hranu kod kuće ili idete u teretanu, važno je da imate plan. Isplanirajte detaljno obroke, trudite se da jedete svakog dana u isto vremene i ne zaboravite da je motivacija jedan od bitnijih faktora u ovom procesu.

Potom zacrtajte sebi realne ciljeve. Na primer, posavetujte se sa lekarom i nutricionistom i odredite do kog datuma treba da izgubite određeni broj kilograma.

Saznajte šta vas tera da jedete, da li je to stres, anksioznost, tuga i pronađite rešenje sa stručnjacima kako da se izborite s tim.

Zatim jedite češće, imajte pet, šest mini obroka umesto tri velika i nikako ne preskačite doručak.
Uključite u ishranu ribu, dosta voća, povrća, birajte ugljene hidrate koji imaju nizak glikemijski indeks.

Ubacite vežbanje u svoj životni stil jer, iako promena navika u ishrani može da vam pomogne da izgubite težinu, istraživanja pokazuju da je jedini način da održite željenu kilažu fizička aktivnost. Izaberite aktivnosti u kojima uživate, bilo da je to trčanje na otvorenom ili plivanje, važno je da nađete ono šta vam odgovora kako biste uživali u tome.

Pozovite prijatelje ili porodicu da vam se pridruže u vežbanju ili korigovanju ishrane kako biste ostali motivisani. Vodite dnevnik fizičke aktivnosti i tako lakše ispratite svoj napredak.

A još jedna sjajna vest za sve koji bi da saznaju još o pravilnoj ishrani, kao i vežbanju i borbi s kilogramima, jeste to što emisija „Najveći gubitnik“ 2. januara stiže ekskluzivno na TV Nova S. Gledaoci će pratiti živote 16 ekstremno gojaznih osoba koje će se boriti za gubitak suvišnih kilograma i veliku novčanu nagradu koja na kraju puta čeka pobednika jer ko najviše izgubi – najviše i dobija.

Kroz tri meseca odbacivanja loših navika i neverovatnih transformacija, emisiju će voditi poznata glumica Hristina Popović, a profesionalnu podršku takmičarima pružaće popularna lica poslednje sezone emisije Survivor i zaljubljenici u fitnes – Maša Kuprešanin i pobednik sezone Stefan Nevistić. Ovaj dvojac će u ulozi trenera usmeravati učesnike do pobede, kroz edukaciju i niz izazova, zadataka i prepreka, pomažući im da preokrenu svoje živote iz korena.

Pored ovih saveta, ali i emisije “Najveći gubitnik”, vaša novogodišnja odluka nikada nije izgledala izvodljivije.

***

BONUS VIDEO: Najveći gubitnik Uskoro na Nova S

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram