Njam njam!
Ako nas tokom letnjih dana uhvati želja za slatkim, čizkejk je odlično rešenje.
Ovaj kolač se ne peče, gotov je vrlo brzo, a napraviti ga možete za svega 15-ak minuta, piše Zadovoljna.hr.
Sastojci:
Za podlogu:
300 g mlevenog petit keksa
150 g maslaca
2 kašike mleka
2 kašike meda
Za krem:
500 g krem sira
250 g sirnog namaza
300 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
5 kašika šećera u prahu
1 čajna kašičica ekstrakta vanile
1 pakovanje želatina u prahu
Dodatno:
Sveže ili zamrznute maline
Priprema:
Pripremite podlogu od keksa. Petit keks usitnite u multipraktiku. Maslac stavite u posudu na vatru i kada se potpuno otopi dodajte mleko i med pa sve dobro pomešajte. Dodajte mleveni keks i sjedinite smesu. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje pa podlogu od keksa dobro utisnite u kalup, najbolje čašom, kako bi površina bila ravna. Stavite u frižider dok pripremate krem.
Pavlaku za šlag stavite na laganu vatru, a belu čokoladu iskidajte na manje komade. Čokoladu dodajte u pavlaku i neprestano mešajte, sve dok se čokolada ne bude potpuno otopila. Dok se čokolada topi pripremite želatin po uputama na kesici. Kada želatin nabubri, dodajte čokoladi i pavlaki i mešajte dok se želatin potpuno ne otopi. Posudu maknite s vatre dok se želatin topi.
U dubokoj posudi umutite krem sir, sirni namaz, ekstrakt vanile i šećer u prahu. Po želji dodajte više ili manje šećera u prahu. Smesi od sira dodajte smesu s čokoladom, pavlakom i želatinom pa kratko promešajte mikserom na najmanjoj brzini kako bi se dve smese dobro povezale.
Smesu izlijte na podlogu od keksa pa ubodite sveže ili zamrznute maline na vrh torte. Zavisno od toga kakav presek želite, maline ubodite pliće ili dublje. Hladite tortu najmanje četiri sata.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: