Napravila sam kolač sa voćem za 5 minuta i bolji je od svih za koje su mi trebali sati i sati

Foto: Shutterstock

Nikad jednostavnije, a preukusno.

Ako volite voćne osvežavajuće deserte, ovaj recept morate probati. Bukvalno se pravi za pet minuta, ako ne uključujete čekanje od 20-ak minuta da se ispeče, jer tada zaista ne radite ništa. Bila sam vrlo skeptična jer je ovako jednostavan, ali „crumble“ je zaista vrhunski slatkiš.

#related-news_1

Sastojci:

jedna vrsta voća ili kombinacija više voćki

150 g putera

150 g žutog šećera

250-300 g brašna

kesica vanil šećera

Priprema:

Podmazati pleh, pa ubaciti voće sečeno na kockice ( jabuke, kajsije, kruške ili celo voće ako su u pitanju jagode, maline, ribizle, grožđe) u visini 2 cm od dna. Ja sam koristila zamrznuto bobičasto voće i posula po njemu kesicu vanil šećera.

Puter, žuti šećer i brašno pomešajte prstima, gnječite masu dok ne postane sipkava. Stavite preko voća i pecite u rerni 25-30 minuta na temperaturi od 200 stepeni, dok ne požuti.

Crumble možete servirati sa sladoledom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram