Da li ste ljubitelj hrskave slanine, ali ne želite da pripremite ovo ukusno jelo kod kuće? Pecite u rerni!
Pečenje slanine u rerni umesto na šporetu omogućava vam da termički obradite veću količinu odjednom.
Pečena slanina iz rerne se ne savija kao ona u tepsiji, ne morate da je okrećete, ne morate da se plašite da će mast prskati svuda i spaliti vas ili pokvariti omiljeni komad odeće, piše Pun kufer.
Sastojci:
Slanina
Aluminijumska folija
Papir za pečenje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom, pa po njemu rasporedite slaninu isečenu na tanke kriške. Između kriški ne treba praviti razmak, jer će se slanina tokom pečenja stisnuti.
Pecite kriške slanine 10 do 20 minuta, u zavisnosti od toga koliko želite da budu hrskave. Što ih duže pečete, biće hrskavije.
Izvadite kriške iz rerne i stavite ih direktno na papir da upiju višak masnoće.
Poslužite hrskavu slaninu sa pečenim jajima, u sendviču ili na vašoj omiljenoj salati. dobro se provedi!
Savet plus: Kada stavite slaninu u rernu, možete je pokriti aluminijumskom folijom da sprečite moguće prskanje iznutra. Nekoliko minuta pre završetka termičke obrade skinite gornji sloj aluminijumske folije kako bi kriške slanine dobile lepu boju i postale hrskave.
Pratite nas i na društvenim mrežama: