Urmašice su savršen slatkiš, a tako se lako spremaju.
Odličan su izbor za slavsku trpezu, ali i za lep porodični vikend ručak.
Sastojci:
Za testo:
250 g margarina
2 jajeta
1 čaša jogurta (oko 200 ml)
1 prašak za pecivo
oko 600-700 g brašna
Za sirup:
2 šolje šećera
2 šolje vode
1 vanilin šećer
Priprema:
U većoj činiji umutite margarin, jaja i jogurt.
Dodajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Podelite testo na manje loptice i svaku razvucite u obliku elipse debljine oko tri milimetra.
Poređajte urmašice u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15, 20 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđe.
Dok se urmašice peku, pripremite sirup.
U šerpu stavite šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvajte dok se šećer ne otopi i smesa ne postane gusta. Ostavite da se šećerac ohladi.
Kada urmašice budu gotove, prelijte ih ohlađenim sirupom dok su još uvek tople, piše N1info.rs.
Ostavite urmašice da se dobro ohlade i upiju sirup pre nego što ih poslužite.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: