Mleko u frižideru čuvamo skroz pogrešno i zato se brže kvari

Foto: Graham Oliver / Panthermedia / Profimedia

Jedna mama je podelila jednostavan trik koji pomaže da mleko ostane sveže.

Mama dvoje dece Gema Bird, iz Velike Britanije, prikupila je ogroman broj pratilaca na društvenim mrežama deleći korisne savete koji se tiču novca.

U jednom od njenih poslednjih videa, Gema govori da treba da prestanete da čuvate mleko u vratima frižidera i umesto toga da ga stavite u najhladniji deo frižidera, a to je donja polica. Hladan vazduh tone i samim tim se skuplja na dnu, što znači da je donja polica najhladnija.

„Mleko! Sa ovolikim cenama ne želite da ga protraćite“, napisala je Gema na Instagramu.

„Da li ste znali ovo? Takođe možete zamrznuti mleko.“

Prema njenim rečima, ako ste zabrinuti da će mleko cureti, najlakše je da je flašu okrenete na stranu tako da otvarač bude gore.

„Ako to ne upali, onda možete da ga sipate u flašu koja ne curi“, rekla je Gema. Hiljade žena koje su videle snimak brzo su se zahvalile mami što ga je podelila i napisale: „Odličan savet, hvala što ste podelili“ i „Nisam znala za ovo“.

„Mleko ne traje dovoljno dugo u našoj kući da bi se pokvarilo, ali dobar savet jer ima toliko drugih stvari u pregradama na vratima frižidera!“, napisala je jedna osoba.

„Moja mama je udovica i živi sama, ona kupuje velike flaše mleka, prespipa ga u manje boce i zamrzava mleko. Ona sada ima 80 godina i zbog toga nikada nije gubila mleko, a takođe se nikada nije razbolela“, dodala je druga.

***

Bonus video: Kurkuma – neizostavni začin orijentalne kuhinje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram