Ukus koji osvaja.
Kuvar Miro Docić je Srbin koji radi u jednom hotelu u Švajcarskoj. Njegovu neobičnu kulinarsku priču objavili smo nedavno na portalu nova.rs i tom prilikom ovaj šef nam je otkrio recept za uštipke kojim je osvojio svoju devojku, a koji su mu muškarci tražili na Tviteru.
Ovoga puta, Miro je podelio recept za lagan i zdrav obrok.
Da li bi vam ikada palo na pamet da napravite pileću paštetu od pečene piletine i krušaka? Verovatno nije, ali ovom talentovanom kuvaru iz Majura jeste i toplo preporučujemo da „ukradete“ njegov recept, jer nema konkurenciju.
Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
2 kruške srednje veličine
2 luka šalot
4 čena belog luka
pola jabuke
30 g maslaca
žalfija, menta, timijan
so, biber
Priprema:
Piletinu zapržiti sa svih strana i u tiganj dodati kruške, jabuke, limun, šalot, beli luk.
Pržiti još par minuta na srednje jakoj vatri. Prebaciti u zagrejanu rernu i peći na 160 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Ubaciti u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima i začinima.
Ukoliko je pašteta pregusta, dodavati postepeno pola kašike ulja i kašiku vode.
Važna napomena: Odmah nakon blendanja paštetu razvući na ravan pleh (kao na slici) i staviti u frižider, inače će da promeni boju i vrlo brzo da se pokvari.
BONUS VIDEO:
Pratite nas i na društvenim mrežama: