Mirova domaća pašteta od pečene piletine i krušaka je delikates koji će vas oboriti s nogu

Foto: Privatna arhiva

Ukus koji osvaja.

Kuvar Miro Docić je Srbin koji radi u jednom hotelu u Švajcarskoj. Njegovu neobičnu kulinarsku priču objavili smo nedavno na portalu nova.rs i tom prilikom ovaj šef nam je otkrio recept za uštipke kojim je osvojio svoju devojku, a koji su mu muškarci tražili na Tviteru.

Ovoga puta, Miro je podelio recept za lagan i zdrav obrok.

Da li bi vam ikada palo na pamet da napravite pileću paštetu od pečene piletine i krušaka? Verovatno nije, ali ovom talentovanom kuvaru iz Majura jeste i toplo preporučujemo da „ukradete“ njegov recept, jer nema konkurenciju.

Sastojci:

400 g pilećeg belog mesa

2 kruške srednje veličine

2 luka šalot

4 čena belog luka

pola jabuke

30 g maslaca

žalfija, menta, timijan

so, biber

Foto: Privatna arhiva

Priprema:

Piletinu zapržiti sa svih strana i u tiganj dodati kruške, jabuke, limun, šalot, beli luk.

Pržiti još par minuta na srednje jakoj vatri. Prebaciti u zagrejanu rernu i peći na 160 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.

Ubaciti u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima i začinima.

Ukoliko je pašteta pregusta, dodavati postepeno pola kašike ulja i kašiku vode.

Foto: Privatna arhiva

Važna napomena: Odmah nakon blendanja paštetu razvući na ravan pleh (kao na slici) i staviti u frižider, inače će da promeni boju i vrlo brzo da se pokvari.

Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram