Leti volimo kolače koji se ne peku i koji su brzo gotovi, a još ako sadrže kokos, to je letnja poslastica kojoj malo ko može odoleti.
Kolač s kokosom sastojci:
Za podlogu:
300 g mevenog keksa
180 g maslaca
malo hladnog mleka
Dodatno za podlogu:
12 petit keksa
malo mlijeka
2 kašike namaza od bele čokolade
Za krem:
350 ml pavlake za šlag
250 g maskarpone sira
40 g šećera u prahu
100 g bele čokolade
2 velike kašike namaza od bele čokolade (ili kokosa)
5 kašika kokosa
Kolač s kokosom priprema:
Pripremite podlogu. Mlevenom keksu dodajte otopljeni maslac i malo mleka, dobro izmešajte, pa utisnite u kalup dimenzija 24×24. Podlogu od keksa premazati s dve kašike namaza od bele čokolade.
Petit keks umočiti u toplo mleko, pa složiti preko podloge od keksa.
Miksati maskarpone sir i šećer u prahu, pa lagano umešati pavlaku za šlag koji ste prethodno miksali u posebnoj posudi dok ne postane čvrsta.
U smesu dodati otopljenu belu čokoladu i namaz od kokosa ili bele čokolade, pa kratko miksati na najmanjoj brzini da se sve poveže. Na kraju u krem dodati i kokos.
Krem staviti preko podloge od keksa.
U mikrotalasnoj ugrejati namaz od bele čokolade ili kokosa, pa preliti preko krema.
Ukrasiti po želji i dobro ohladiti.
Ovaj recept za ukusni kolač s kokosom i belom čokoladom za sajt Zadovoljna.hr podelila je gastro-blogerka Petra Sabljić.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: