Ovo jednostavno jelo je savršen izbor za posnu trpezu za Badnje veče.
Dan uoči Božića praznična trpeza je prepuna ukusnih posnih đakonija i domaćice se trude da za ukućane pripreme što bolje obroke. Inspiracija može da bude jelovnik porodice Đoković, a jedno jelo koje Jelena Đoković sprema je prilično interesantno. U pitanju je krompir salata koja je potpuno drugačija od one klasične jer je pravi kao brusketi. Vrlo je ukusna i sprema se brzo, pa je lako možete isprobati.
Krompir salata Jelene Đoković
Sastojci:
5 velikih krompira isečenih napola
2 paradajza
malo svežeg bosiljka
beli luk
so i biber
Priprema:
Krompir skuvajte sa korom. Oljuštite ga, pa isecite napola. Svaku polovnu napunite paradajzom i svežim bosiljkom. Poprskajte maslinovim uljem i solju i kratko zapecite u rerni.
Pronađite inspiraciju za najbolje recepte na Zadovoljna.rs!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: