Karbonara krompiri: Originalni vikend ručak

karbonara krompiri
Foto: Instagram/primaskitchen

Kad druge ljude pitamo koja im je najdraža svetska kuhinja, mnogi će kao iz topa ispaliti - italijanska! Kremaste testenine mnogima su najdraža hrana, a tradicionalna karbonara možda je i kraljica među njima.

Ako volite karbonaru, mogao bi vam se svideti i ovaj jednostavan recept. Radi se o karbonara zapečenim krompirima koji su gotovi za tren oka, a ukus je čista fantazija.

Karbonara krompiri – sastojci:

1 kg krompira

500 ml pavlake za kuvanje

1 jaje

150 g parmezana

150 g pancete

so, biber

Karbonara krompiri – priprema:

Krompir skuvajte u ljusci.

U činiji pomešajte jaje, pavlaku za kuvanje, parmezan i začine, a pancetu isecite na sitne kockice, piše Zadovoljna.hr.

Krompir oljuštite i isecite pa ga složite u puterom premazanu posudu koja može da ide u rernu.

Preko krompira rasporedite kockice pancete pa sve prelijte smesom s tečnom pavlakom.

Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Poslužite toplo ili hladno uz omiljenu salatu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram