Kad druge ljude pitamo koja im je najdraža svetska kuhinja, mnogi će kao iz topa ispaliti - italijanska! Kremaste testenine mnogima su najdraža hrana, a tradicionalna karbonara možda je i kraljica među njima.
Ako volite karbonaru, mogao bi vam se svideti i ovaj jednostavan recept. Radi se o karbonara zapečenim krompirima koji su gotovi za tren oka, a ukus je čista fantazija.
Karbonara krompiri – sastojci:
1 kg krompira
500 ml pavlake za kuvanje
1 jaje
150 g parmezana
150 g pancete
so, biber
Karbonara krompiri – priprema:
Krompir skuvajte u ljusci.
U činiji pomešajte jaje, pavlaku za kuvanje, parmezan i začine, a pancetu isecite na sitne kockice, piše Zadovoljna.hr.
Krompir oljuštite i isecite pa ga složite u puterom premazanu posudu koja može da ide u rernu.
Preko krompira rasporedite kockice pancete pa sve prelijte smesom s tečnom pavlakom.
Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Poslužite toplo ili hladno uz omiljenu salatu.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: