Brza i jednostavna Kapri torta bez pečenja. Ako volite Kapri sladoled obavezno probajte!
Kombinacija vanile, čokolade i jagode je miks kom malo ko može da odoli, pogotovo u letnjim mesecima. Shodno tome, pronašli smo recept za ovaj specijalitet koji ne uključuje pečenje, pa brzo, lako i jednostavno možete da uživate u ovom desertu.
Na YouTube kanalu Cook Bake Decorate podeljen je detaljan postupak, a mi vam ga prenosimo.
Sastojci:
100gr piškota
1,2l mleka
120gr vanila pudinga
125gr šećera
250gr putera
80gr pudinga sa ukusom jagode
100ml vode
600gr šumskog voća
125gr šećera u prahu
350ml vode
200gr čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Prvo potopite piškote u mlako mleko i onda ih poređate na tacnu. Na snimku je prikazan kalup od prečnika 12cm, ali vi koristite standardan prečnik 24-28 cm sa merama koje su napisane.Ostavite u fižideru da budu hladne. Sipajte u šerpu šumsko voće sa 350 ml vode i ostavite da se zagreva dok ne prokuva. U međuvremenu sa 100 vode razmutite puding od jagode.
Kuvajte šumsko voće dok se ne raspadne, onda dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Budite brzi i oprezni jer može da prsne fil. Prelite vruć fil preko piškota i ostavite da se ohladi 30 minuta. Sipajte u šerpu 800 ml mleka i šćera i kuvajte dok ne prokuva. U međuvremenu sa ostatkom mleka umutite puding.
Kada prokuva mleko dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi skoro dok ne bude sobne temperature, onda umutite margarin sa mikserom da omekša pa postepeno dodajte puding od vanile i umutite ga penasto.
Ako se fil sa šumskim voćem ohladio i stegao dodajte preko njega fil od vanila pudinga. Ostavite da se stegne do kraja i potom prelijte sa čokoladnim i uljem koje ste zagrejali na pari.
Služite torticu hladnu. Primetićete da je čokoladni sloj malo tvrđi, to je zbog doživljaja krckanja čokolade kao kod Kapri sladoleda, ako je želite da bude takva dodajte dve kašike mleka dok je topite. Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: