Omiljeni sos nije teško napraviti kod kuće, samo treba da sledite savete stručnjaka.
Ljubitelji majoneza bi taj popularni sos verovatno stavili u sve. Glatka struktura i jedinstven ukus obvezno popravljaju svaki sendvič, a oni koji vole majonez smišljaju kombinacije u koje bi išla ta sočna kreacija tako da toj kreativnosti nema kraja.
Verovatno se mnogi nikada nisu usudili da pripreme majonez kod kuće, ali verujte da to nije bauk. Naprotiv, uz malo truda i savete koje za Pun kufer otkriva šef Mario Mihelj dobićete novi omiljeni dodatak svojim zalogajima.
Kako napraviti majonez
Osnova majoneza, kao što svi znaju, jesu jaja. Ako imate domaća jaja, onda je to idealna prilika da prvi put isprobate recept za majonez koji će vas oboriti s nogu. Za pravljenje majoneza dodatno će vas ohrabriti dve prečice koje savetuje Mario Mihelj kako biste što lakše napravili ovaj sos. Prva je ta da ne morate praviti majonez samo od žumanaca, već možete staviti cela jaja, a druga je da se slobodno možete poslužiti štapnim mikserom. Tako će majonez biti gotov za tren.
Recept za savršeni majonez je jednostavan. Dodajte jedno jaje, kašičicu senfa, malo soli i malo bibera. Još će vam trebati decilitar ulja, a ključ je u tome da ulje dodajete postupno i smesu mutite štapnim mikserom.
Pronađite inspiraciju za najbolje recepte na Zadovoljna.rs!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: