Miris ribe neće se širiti prostorijom ako u tiganj ubacite komadić ovog voća

Foto: Catalin Petolea / Alamy / Alamy / Profimedia

Prženje ili pečenje ribe često rezultira neprijatnim mirisom koji se širi prostorom i zadržava satima nakon kuvanja.

Iako mnogima to nije veliki problem, situacija može postati nezgodna ako se nakon brzinskog ručka morate spremiti za izlazak. Srećom, blogerka Ana Mladenović iz Lozice podelila je jednostavan trik na svojim društvenim mrežama koji će vam pomoći da zaboravite na taj neprijatni miris.

Sve što vam je potrebno za ovaj trik je jabuka! Da, dobro ste pročitali. Ana je u kratkom videu objasnila kako ubacivanjem nekoliko komadića jabuke u ulje tokom prženja možete neutralizovati intenzivan miris ribe. Jabuka ima sposobnost upijanja mirisa, pa prostorija nakon kuvanja ostaje sveža i prijatna.

Ovaj trik oduševio je Anine pratioce, koji su potvrdili da stvarno deluje. Neke su u komentarima otkrile da već godinama koriste ovaj jednostavan trik, a nekima je bio pravo otkriće.

„Gde si bila ceo moj život, sestro draga“, komentarisala je jedna žena.

Ana je svojim savetom pokazala da male stvari mogu napraviti veliku razliku. Sledeći put kad budete pripremali ribu, isprobajte ovaj trik s jabukom – možda postane deo i vaše kulinarske rutine, prenosi Zadovoljna.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram