Kad kuvate jaja, stavite krišku ove voćke u vodu da ljuska ne bi pukla

Foto: Shutterstock

Za svaki problem postoji rešenje – rekli bi mnogi. I zaista, barem kada je reč o kuvanim jajima. A pogotovo uz ovaj fantastičan trik koji će vam olakšati život.

Jaja su nezamenjiv deo naše ishrane, ali ljuštenje kuvanih jaja često zna da bude neprijatno. Mnogi se oslanjaju na različite tehnike, a jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih uključuje upotrebu limuna.

Kada su jaja najpogodnija za kuvanje

Stručnjaci naglašavaju da su jaja stara između sedam i deset dana najpogodnija za kuvanje. Kod takvih jaja između ljuske i sadržaja se stvara vazdušni sloj koji olakšava ljuštenje. Međutim, ukoliko imate samo sveža jaja, uz dodatak limuna možete postići sličan rezultat.

Foto: Shutterstock

Jednostavan trik s limunom

Kada pripremate kuvana jaja, jednostavno dodajte krišku limuna u šerpu s vodom, preporučuje portal N1. Limunov sok sprečava pucanje jaja tokom kuvanja i olakšava skidanje ljuske. Kiselina iz limuna omekšava ljusku jaja, pa ćete je nakon kuvanja lako ukloniti.

Sledeći put kada budete kuvali jaja, dodajte limun i uverite se u razliku. Ne samo da ćete uštedeti vreme i živce, već ćete osigurati da jaja ostanu cela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram