Ispod hrskavo pečene korice čeka vas slasno i mekano meso koje se topi u ustima.
Hrskavo carsko meso, svinjska potplećka ili bajadera ne traži komplikovanu pripremu, a uz omiljenu salatu ili prilog brzo ćete imati spreman ručak.
Ovo je odličan izbor za slavsku trpezu, ali i za lep porodični vikend ručak.
Sastojci za bajadere:
1 kg svinjske potplećke (praseći stomak bez kostiju, trbušina)
so
Marinada:
1 dl soja sosa
2 kašičice senfa
1 kašika smeđeg šećera
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice đumbira u prahu
Priprema:
Meso operite i prosušite ubrusom pa zasecite kožu i masnoću ispod nje. Posolite ga i ostavite dva sata u frižideru. Desetak minuta pre pečenja izvadite meso iz frižidera.
Sastojke za marinadu pomešajte pa premažite meso. Zagrejte rernu na 180 °C. Meso položite na rešetku rerne, a ispod nje stavite pleh za pečenje s malo vode kako bi se unutra skupljali sokovi od pečenja pa pecite jedan sat.
Meso ponovno premažite marinadom pa pojačajte temperaturu na 200 °C i pecite još desetak minuta do pola sata. Preostaloj marinadi dodajte neku kašiku soka od pečenja i malo vode pa zagrejte i poslužite uz meso, piše Pun kufer.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: