Džezverska kafa: Oktobar koji miriše na razgovor

Foto: Petar Šarčev/Promo

Oktobar pokreće novi ritam grada. Susrećemo se između obaveza, u pauzama i posle posla, biramo pravo vreme da se okupimo. A znak da druženje počinje? Džezva na ringli.

Doncafé Džezverska je kafa za društvo koje voli da ostane duže. Blaga i pitka, od pažljivo birane brazilske arabike i robuste sa afričkog i azijskog kontinenta – ukus koji spaja i produžava priče. Svaka šoljica doda još jednu temu, još jedan smeh, još jedan plan.

Foto: Stefan Dikić/Promo

Nisu to samo mali razgovori. To su brzi dogovori za vikend, razmena ideja, prepričavanje s posla, serije koje svi prate i planovi za put. Džezverska je povod da se okupimo, da se čujemo i da ostanemo još malo. Najbolji delovi druženja obično kreću sa: „Ma hajde još jednu“.

Foto: Petar Šarčev/Promo

Džezveri veruju u rituale bliskosti – džezva je više od kuhinjskog predmeta, a kafa više od napitka, po njoj se poznajemo. Zvuk ključanja, miris koji ispuni prostor, prva šolja, i odjednom imamo onaj osećaj bliskosti koji se pamti.

Foto: Stefan Dikić/Promo

Doncafé Džezverska je simbol novih priča – u pauzi, posle posla, kod kuće ili „kod mene za deset“. Okupi ekipu svojih Džezvera, stavi džezvu na ringlu i neka započne razgovor koji traje.

Foto: Stefan Dikić/Promo