Dijeta poznate balerine: Šta jede da bi bila tako vitka

Fitnes i ishrana 30. okt 202007:08 > 17. maj 2021 11:55
šta jedu balerine
Ilustracija; Foto: MasterClass/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zbog vitkog tela, tankog struka, savršeno oblikovanih zategnutih nogu mnogi bi da znaju šta to balerine jedu, pa su tako graciozno građene.

Jedna od njih, balerina Kinan Meklaren koja igra za Nešvil balet, za portal Glamur otkriva šta je na njenom meniju i detaljno opisuje kako izgleda jedan njen dan, pa ima linuju koju bi volele mnoge žene.

7.30 h – za doručak jogurt sa granolom

„Dan uvek započnem velikom čašom vode i vitaminima, među kojima su riblje ulje, kurkuma i vitamin D. Za doručak pojedem porciju grčkog jogurta koji zasladim medom i pomešam sa organskim bobičastim voćem i domaćom granolom“, rekla je Kinan.

Kako kaže, voli i da dan počne toplim napitkom, obično bademovim mlekom ili kapućinom.

8.15 h – istezanje

Kinan u plesni studio na trening stiže otprilike sat vremena pre nego što čas počne kako bi se istegla i uradila lagani pilates. Kaže da joj prija taj mir na početku dana kako bi posle sve obaveze lakše uradila.

9.15-10.45 h – trening baleta

„Sat i po vežbanja, koliko traje čas, zagreje me i razdrma za ceo dan. Takođe, to mi pomaže i da se bolje usavršavam u drugim sferama, u onome što me interesuje van koreografije“, priznaje ona.

11 h – za užinu kivi

„Posle časa uvek jedem kivi jer je bogat kalijumom i vitaminom C, a ako me čeka dugo jutro, tj. više obaveza, pojedem neku zdravu štanglicu. Posle toga imam tročasovnu porbu kako bih se pripremila za nastup.“

14 h – za ručak salata

„Za ručak obično pojedem kinou koju sam ranije spremila, neko povrće, pomfrit od tofu sira ili salatu s mocarelom i paradajzom.. Obožavam i da dodam pesto sos i pistaće“, priča Kinan.

Otkriva i da je poslednjih pet godina vegetarijanac, kao i da izbegava prerađene šećere i brašno.

Pročitajte još:

15 h – ponovo proba

Kao i svaka balerina, i Kinan mnogo vežba, pa tako od 15 do 18 časova sledi nova proba, tročasovna. Baš zato ona ima onako lagan ručak – u suprotnom ne bi mogla da da sve od sebe i bude tako graciozna na parketu.

18 h – za užinu orašasto voće

S plesom je u ovo doba dana gotovo i zato je vreme za užinu.

„Tokom nedelje često držim časove joge ili idem u večernju školu, pa zato uz sebe imam sirove orašaste plodove da ih grickam u to vreme. Ako uspem da se lepo organizujem, uzmem usput i neku ukusnu vegansku grickalicu koja daje energiju. A kad sam uveče slobodna, volim da odem na bazen da plivam, pa posle odem i u parno kupatilo, to mi baš prija.“

Ona ističe koliko je plivanje dobro kao kardiovežba, odlično je i za zglobove, što je njoj vrlo važno, a i, kako kaže, dosta je umiruje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram