Čuvena salata Dženifer Aniston: Pričalo se da ju je jela svakog dana 10 godina i zbog nje izgledala kao milion dolara

Foto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia, Shutterstock

Evo kako da napravite salatu Dženifer Aniston sa kinoom ili bulgurom, krastavcem, svežim začinskim biljem, pistaćima, leblebijama i fetom.

Neki izvori kažu da je Dženifer Aniston ovu salatu jela svaki dan tokom 10 godina dok je snimala seriju Prijatelji, ali nakon malog istraživanja otkrili smo da je to zapravo salata koju je podelila kad je preuzela Instagram brenda Living Proof. Ova objava iz 2015. više nije na Instagramu, ali se recept i dalje može pronaći. Aniston je napisala da je salata sa bulgurom, krastavcima, peršunom, nanom, crvenim lukom, leblebijama, feta sirom i pistaćima njena „savršena salata“.

Dženina originalna verzija ove salate zahteva bulgur pšenicu kao osnovu, ali ako ne možete da je nađete, napravite je sa kinoom. I naš recept je blago izmenjen i sa kinoom je.

Sastojci:

Kinoa

Krastavac

Svež peršun

Sveža menta

Crveni luk

Pistaći

Leblebije (možete koristiti i one iz konzerve)

Feta sir

Priprema

Za početak, kuvajte kinou prema uputstvima na pakovanju, dok ne omekša. Iscedite višak vode, ako je potrebno.

U velikoj posudi pomešajte kuvanu kinou, krastavce, peršun, mentu, crveni luk, pistaće, leblebije, fetu, limunov sok, maslinovo ulje, morsku so i biber. Probajte i po potrebi dodajte još soli ili bibera.

Ovu salatu možete da jedete i sledećeg dana, kada je ukus još bolji. Za duže čuvanje, stavite ostatke u hermetički zatvorenu posudu u frižider do 5 dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram