Sladoled je mnogima omiljena ljetna poslastica, a domaći sladoled nešto je sasvim posebno
Čizkejk sladoled – sastojci:
250 g maskarpone sira
350 g slatkog kondenzovanog mleka
200 ml slatke pavlake
100 g mlevenog keksa
100 g malina
nekoliko kašika džema od maline
po želji malo rendane bele čokolade
Čizkejk sladoled – priprema:
Umutiti sir i kondenzovano mleko.
Kratko umutiti slatku pavlaku u posebnoj posudi, pazeći da ne bude previše čvrsto.
Sediniti obe smese.
U smesu dodati mleveni keks i rendanu čokoladu.
U posudu staviti jednu trećinu smese, pa dodati kašiku do dve džema od malina koji ste prethodno otopili. Rasporediti džem celom površinom. Dodati i nekoliko svežih malina, pa posuti mlevenim keksom.
Ponoviti postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.
Hladiti u zamrzivaču barem tri sata.
Ukrasiti po želji.
Ovaj recept, koji je za sajt Zadovoljna.hr podelila gastro-blogerka Bojana Dimitrijević, sprema se brzo i lako, a bolji je od svakog iz radnje.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: