Ukusnije ne može! Domaći čizkejk sladoled koji se i pravi i pojede začas

čizkejk sladoled recept
Foto: Petr Štepánek / Alamy / Alamy / Profimedia

Sladoled je mnogima omiljena ljetna poslastica, a domaći sladoled nešto je sasvim posebno

Čizkejk sladoled – sastojci:

250 g maskarpone sira

350 g slatkog kondenzovanog mleka

200 ml slatke pavlake

100 g mlevenog keksa

100 g malina

nekoliko kašika džema od maline

po želji malo rendane bele čokolade

Čizkejk sladoled – priprema:

Umutiti sir i kondenzovano mleko.

Kratko umutiti slatku pavlaku u posebnoj posudi, pazeći da ne bude previše čvrsto.

Sediniti obe smese.

U smesu dodati mleveni keks i rendanu čokoladu.

U posudu staviti jednu trećinu smese, pa dodati kašiku do dve džema od malina koji ste prethodno otopili. Rasporediti džem celom površinom. Dodati i nekoliko svežih malina, pa posuti mlevenim keksom.

Ponoviti postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.

Hladiti u zamrzivaču barem tri sata.

Ukrasiti po želji.

Ovaj recept, koji je za sajt Zadovoljna.hr podelila gastro-blogerka Bojana Dimitrijević, sprema se brzo i lako, a bolji je od svakog iz radnje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram