Ako tražite brz i ukusan recept za desert, ova štrudla s makom je pravi izbor za vas. Kombinacija hrskavih gotovih kora i bogatog nadeva od maka sigurno će zadovoljiti vaša čula i oduševiti vaše goste.
Mak štrudla je poznata po svom bogatom ukusu i teksturi koja se topi u ustima. Mleveni mak, u kombinaciji sa mlekom i šećerom, stvara savršeno kremastu smesu koja se savršeno slaže sa hrskavim korama.
Dodavanjem griza, vanilin šećera i posebne smese za premazivanje, ova štrudla dobija dodatnu dimenziju okusa i mekoće.
#related-news_0
Sastojci:
200 g mlevenog maka
6 kašika šećera
2 kašike griza
4 dl mleka
1 vanilin šećer
8 kora za pitu
Za premazivanje kora:
3 jaja
1 dl ulja
1 dl jogurta
6 kašika šećera
1 prašak za pecivo
Priprema:
U posudu stavite mleko, šećer, mak, griz i vanilin šećer. Kuvajte dok masa ne postane gusta, a zatim sklonite sa vatre i ohladite.
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i prašak za pecivo.
Svaku koru premažite smesom od jaja (po 3-4 kašike), a zatim stavite sloj maka. Ponovite postupak sa četiri kore, a zatim ih urolajte.
Stavite u pleh i premažite preostalom smesom. Ponovite postupak sa preostalim korama, piše 24 sedam.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: