Brza štrudla sa makom od gotovih kora: Sočna i mekana kao pamuk, osvojiće vas na prvi zalogaj

Foto: Shutterstock

Ako tražite brz i ukusan recept za desert, ova štrudla s makom je pravi izbor za vas. Kombinacija hrskavih gotovih kora i bogatog nadeva od maka sigurno će zadovoljiti vaša čula i oduševiti vaše goste.

Mak štrudla je poznata po svom bogatom ukusu i teksturi koja se topi u ustima. Mleveni mak, u kombinaciji sa mlekom i šećerom, stvara savršeno kremastu smesu koja se savršeno slaže sa hrskavim korama.

Dodavanjem griza, vanilin šećera i posebne smese za premazivanje, ova štrudla dobija dodatnu dimenziju okusa i mekoće.

#related-news_0

Sastojci:

200 g mlevenog maka

6 kašika šećera

2 kašike griza

4 dl mleka

1 vanilin šećer

8 kora za pitu

Za premazivanje kora:

3 jaja

1 dl ulja

1 dl jogurta

6 kašika šećera

1 prašak za pecivo

Priprema:

U posudu stavite mleko, šećer, mak, griz i vanilin šećer. Kuvajte dok masa ne postane gusta, a zatim sklonite sa vatre i ohladite.

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i prašak za pecivo.

Svaku koru premažite smesom od jaja (po 3-4 kašike), a zatim stavite sloj maka. Ponovite postupak sa četiri kore, a zatim ih urolajte.

Stavite u pleh i premažite preostalom smesom. Ponovite postupak sa preostalim korama, piše 24 sedam.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram