Američka pita s bundevom

Foto:shutterstock

Za razliku od pite od bundeve koja se priprema kod nas, a koja je uglavnom s korama, narodi Severne Amerike "pumpkin pie" zovu tart od prhkog testa i s kremom od bundeve.

Tradicionalno se priprema u oktobru i novembru oko Noći veštica i za američki Dan zahvalnosti. Budući da je i kod nas sezona bundeve ili tikve, ove vrlo zdrave namirnice, obavezno probajte ovaj jednostavan, a preukusan recept.

Recept za američku pitu s bundevom

Foto:shutterstock

Sastojci:

500 g prhkog testa

165 g smeđeg šećera

1/2 kašičice cimeta

1/2 kašičice mlevenog đumbira

1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića

1/4 kašičice mlevenog karanfilića

1/2 kašičice soli

430 g pasirane bundeve

1 limenka kondenzovanog mleka

3 jaja

Priprema:

Prhko testo razvaljajte, pa utisnite u kalup. Stavite u frižider.

Foto:shutterstock

Bundevu skuvajte, pa izgnječite (trebalo bi vam 430 g pasirane bundeve). U posudi pomešajte šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić i karanfilić. Zatim dodajte pire od bundeve, jaja i mleko. Smesu dobro izmešajte i izlijte u kalup na testo. Po želji koru možete premazati umućenim jajem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 40 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi pre posluživanja, piše Story.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram