3 stvari koje treba da radiš svakog jutra ako želiš da se rešiš nadutosti i da izgledaš mršavije

Dženifer Lopez
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nadutost se može brzo rešiti promenom jutarnjih navika, a 3 stvari koje će vam u tome pomoći doprinose i mršavljenju.

Hronična nadutost i upravljanje fizičkom težinom mogu biti međusobno povezani, a promena nekih jutarnjih navika pomoći će vam da se uspostavi osnova za zdraviji dan bez nelagodnosti u probavi i uz to će uticati i na kontrolu težine.

Specijalistkinja za mršavljenje i zdravlje creva Holi Soto otkrila je 3 stvari koje možete da uradite svakog jutra da biste smanjili hroničnu nadutost i smršali.

1. Unos tečnosti

Telo morate da održite hidriranim, a redovno ispijanje vode je način da to ostvarite. Ovo je osnovna zdrava jutarnja navika koja će vam pomoći da se izborite s hroničnom nadutosti. Adekvatna hidratacija podržava optimalnu probavu i ublažava nadutost pomažući hrani da se kreće kroz probavni trakt.

Osim toga, ako popijete vodu pre obroka, to će stvoriti osećaj sitosti i potencijalno smanjiti ukupni unos kalorija.

Voda
Foto: Chris Ryan / Hoxton / Profimedia

2. Vežbanje

Uključivanje redovnoh vežbanja u jutarnju rutinu moćna je navika koja ima višestruke prednosti za one koji se bore s hroničnom nadutosti.

Fizička aktivnost stimuliše probavni sastav, podstiče redovno pražnjenje creva i smanjuje verovatnoću za nadutost. Jutarnje vežbe takođe podstiču metabolizam, doprinose sagorevanju kalorija tokom dana i doprinose smanjenju telesne težine.

3. Zasitan doručak

Dobro balansiran doručak pokreće metabolizam, osiguravajući oslobađanje energije i smanjuje fluktuaciju nivoa šećera u krvi koje mogu doprineti nadimanju.

Zdrav i zasitan doručak trebalo bi da bude prioritet. Izaberite hranu bogatu hranljivim namirnicama kao što su celovite žitarice, voće i nemasni proteini. To će vam osigurati esencijalnu energiju i duži osećaj sitosti što će smanjiti verovatnoću da se kasnije u toku dana prejedate, piše Story.hr.

***

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram