3 namirnice koje nikad ne jedem od kad sam postala nutricionistkinja

Foto: Printscreem/Instagram/liv.ingwell

Nutricionistkinja iz Teksasa je otkrila tri vrste hrane koje izbegava u svom dnevnom jelovniku.

Nutricionistkinja Olivia Hedland podržava ishranu bogatu proteinima sa značajnim količinama zdravih masti radi kontrole nivoa šećera u krvi.

Ranije je kritikovala zvanične preporuke Američkog ministarstva poljoprivrede da obroci treba da sadrže porcije pšenice i žitarica, a sada govori o tri kategorije hrane i pića koje „nikada ne bi jela kao nutricionistkinja“.

Prvo, Olivija je rekla da se trudi da izbegne žitarice.

„Nema zaista nikakve zdravstvene koristi kad vam od ranog jutra raste šećer u krvi“, napisala je ona o namirnici koju mnogi smatraju osnovom doručka.

Ona kaže da, iako postoje „zdravije žitarice“, čak i njih treba konzumirati kao užinu ili poslasticu uz namirnice koje sadrže proteine i masti.

„Većina žitarica je puna šećera zbog čega se ne osećamo siti i povećava nivo šećera u krvi“, rekla je ona.

Olivija je rekla i da meso na biljnoj bazi nije dobro. Kako je objasnila, biljno meso sadrži „tonu hidrogenizovanih i zapaljivih ulja i sastojaka koji mu daju ukus mesa.“

Na kraju, Olivija je rekla da se nikada ne bi okrenula raznim brendovima kafa za poneti, i preporučuje da svoju kafu skuvate sami kod kuće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram