Kupila sam kuću od jednog evra, sad ću moći da je prodam za 3,8 miliona

Foto: Grant Rooney / Alamy / Alamy / Profimedia/Instagram/meredith_tabbone

Ova žena zna šta radi.

Meredit Tabone, 43-godišnjakinja iz Čikaga, kupila je nekretninu u italijanskom selu za samo jedan evro i i pretvorila je u svoj dom iz snova.

Ponude za kuću kretale su se od jednog evra, međutim Meredit je sasvim slučajno ponudila 4.400 funti – i nakon nekoliko meseci saznala da je baš ona uspešni kupac.

Objekat nije imao struju ni vodu, a krov je bio prekriven azbestom, za čije ekološko uklanjanje je izdvojila  750 eura.

Ona je kupila i prvu sledeću kuću u komšiluku za 27. 000 funti, a uložila je i dodatnih 46 meseci i 210.000 funti kako bi spojila oba domaćinstva i izgradila vikendicu od 3.000 kvadrata.

Meredit je takođe kupila i dve gostinjske kuće u istom selu za ukupno 28.000 funti, i napuštenu zgradu od 58.000 funti koju pretvara u galeriju i kafić. Procenjuje da će njen uloženi iznos od 230.000 funti u kuću od jednog evra biti vredan 3.400.000 funti kada svi radovi budu završeni.

„Kuća je bila u vrlo lošem stanju, ali u mnogim stvarima bila je sve što sam očekivala i više. Imala je toliko šarma! Toliko je interesantnih arhitektonskih detalja, mogla sam stvarno da vidim istoriju zapisanu na zidovima…Ali joj je bilo potrebno renoviranje“, rekla je ona.

„Kada smo prvi put videli kuću, imala je 750 kvadrata, nije imala struju, vodu, prozore i bila je prekrivena azbestom. Mada smo prvobitno želeli samo malu kućicu za odmor, pretvorili smo je u dom iz snova. Veoma je velika i kompleksna. Ima četiri spavaće sobe, četiri kupatila, kuhinju, dnevni boravak i trpezariju. Ugradili smo terasu na prvom i drugom spratu, spa i vinski podrum, kao i kamin i peć za picu“.

Dolaskom u Italiju, Meredit se vratila korenima.

U želji da dobije italijansko državljanstvo, 2016. je počela da istražuje o svojim precima za koje je jedino znala da su živeli u malenom selu na Siciliji. Tako je čula za kuću koja se prodaje za 1 evro.

Ona očekuje da će radovi biti gotovi do kraja 2024.godina, a u međuvremenu planira da uči jezik i uživa u celom procesu.

Da li biste se vi preselili i odvažili na ovakvu avanturu?

***

BONUS VIDEO: Transformacija stana u centru Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram