Tajni sastojak iz kuhinje za skidanje fleka s bele odeće

Foto: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim što je limun finog ukusa i prava je vitaminska bomba, takođe je i popularno kućno sredstvo koje se koristi van kuhinje – recimo za pranje veša.

Bilo da se radi o flekamaod trave, rđe ili krvi, na svetloj odjći često mogu biti vrlo tvrdoglave i teško ih je ukloniti.

Međutim, umesto hemijskog izbeljivača može pomoći malo soka od limuna. Čisti sok od limuna ima blagi učinak izbeljivanja, koji uklanja fleke i čini veš prekrasno belim.

Osim toga, odeća dobiva prijatan miris limuna, piše Azra.ba.

Jednostavno stavite 200 mililitara čistog soka od limuna u mašinu za veš, operite kao i obično, gotovo! Odeća bi ponovno trebalo biti bez fleka.

Sok od limuna kao prirodno sredstvo za uklanjanje fleka sme se koristiti samo na beloj odeći zbog njegovog učinka izbeljivanja, odnosno, nemojte ga koristiti na crnom ili obojenom vešu.

Umesto da stavite sok od limuna u mašinu, možete ga koristiti i za prethodno tretiranje tvrdokornih fleka na beloj odjeći. Jednostavno natapkajte fleku s malo soka (ne trljati!), a zatim stavi odevni predmet u pranje kao i obično. Nakon ciklusa pranja fleka bi trebalo da nestane.

Bonus video: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram