Šta krije stan na NBG koji se izdaje mesečno za 3.000 evra

Novi Beograd
Foto: Shutterstock/Stefan foto video

Cene stanova u Beogradu su prilično velike, bilo da stan kupujete, bilo da biste da ga unajmite. Ipak, cene pojedinih luks nekretnina na Novom Beogradu nedavno su privukle veliku pažnju jer za njih mesečno treba izdvojiti i preko 3.000 evra.

Prvo je društvenim mrežama počela nedavno da kruži jedna fotografija oglasa za stan u ulici Jurija Gagarina za koji mesečno treba izdvojiti 3.500 evra. Ova prilično neverovatna suma opravdana je time što je stan četvorosoban, ima 140 kvadrata i nalazi se na dobroj lokaciji.

Na fotografijama se može videti da ima prostranu dnevnu sobu koja je dizajnirana u zemljanim tonovima. Između ostalog, ovaj papreni stan ima i luskuzno opremljeno kupatilo, ogromnu spavaću sobu koja je u bež tonovima, prelepu trpezariju koja jednim delom ima ceo zid u prozorima odakle puca pogled na grad.

Pritom, ovo nikako nije jedinstven primer jer je još sličih nekretnina koje se izdaju po cenama od kojih se većini zavrti u glavi. Još jedan stan na Novom Beogradu košta slično – mesečno 3.000 evra.

U oglasu za ovaj stan stoji da ima 155 kvadrata, nalazi se kod Hotela Jugoslavija, a sastoji se od prostranog dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom, odvojenog spavaćeg bloka sa tri spavaće sobe od kojih je jedna master soba sa sopstvenim kupatilom, dva kupatila i dve terase.

Sve prostorije su klimatizovane i imaju podno grejanje, a u cenu su uračunata i dva garažna mesta uz mogućnost zakupa još dva dodatna mesta.

U međuvremenu su društvenim mrežama počeli da se nižu komentari kako je sve to previše, čak i za Beograd.

Ipak, i od toga ima skuplje. Doduše, u pitanju nije stan nego kuća na Voždovcu. U svakom slučaju ima upečatljivu cenu – 3.800 evra mesečno…

Onda i ne čudi što se dosta govori o toj šarenoj ponudi jer je, recimo, na Dedinju moguće naći stan od 200 kvadrata za 1.500 evra mesečno, i to sa garažom.

Neki navode Ljubljanju za poređenje.

Kako kažu, u prestonici Slovenije stan sa istom kvadraturom i istim brojem soba može da se nađe za oko 1.700 evra mesečno. A poznato je da Ljubljana ima jake cene stanova.

U svemu ovome ne treba zaboraviti onu staru da svaka roba ima svog kupca, te nema sumnje da će se već naći neko ko će uživati u ovakvom luksuzu.

BONUS VIDEO: KRUŽNE ZGRADE U MOSKVI

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram