Srpska dizajnerka otkriva tri komada nameštaja koji će biti hit 2023.

Foto: HIISHII Photo

Ušuškano, prirodno, toplo.

Bliži se kraj godine i već želimo da znamo koji trendovi u dizajnu enterijera će vladati u 2023. Inspiraciju za uređenje doma u kojem ćemo uživati punim plućima pronašli smo u razgovoru s Jovanom Đukić, dizajnerkom Mimco nameštaja.

Ovaj beogradski nameštaj spaja najaktuelnije svetske trendove sa specifičnim dizajnerskim pečatom – minimalističkim, svedenim linijama, pametno odabranim materijalima, dizajnom koji je dovoljno fluidan da se lako može utopiti u svaki prostor. A sve se radi po meri – kako nam je Jovana ispričala, možete biti dizajner svoje sofe.

Foto: HIISHII Photo

„Prepoznatljivi smo po ručno izrađenim custom komadima nameštaja koji po kvalitetu, formi i funkcionalnosti ne zaostaju za prestinim evropskim i svetskim kućama nameštaja. Takođe ono čime se vodimo je: kvalitet ispred kvantiteta“, rekla je Jovana za Zadovoljna.rs.

Pokazala nam je tri trenda koji će u 2023. biti među najpoželjnijima.

„Teddy“ nameštaj

Mekano, ušuškano, toplo, sofisticirano… Nameštaj koji izgleda poput vašeg omiljenog ćebeta i bundice biće veliki trend u 2023. U Mimco viziji, materijal „teddy“ ima moć da svakoj prostoriji pruži harmoničan i topao izgled.

Foto: HIISHII Photo

„Cela paleta je u prirodnim zemljanim tonovima, što ujedno čini i naš dom toplim i udobnim. Možete ga koristi u izradi fotelja, sofe, jastuka – i apsolutno ne možete pogrešiti u odabiru jer je lako uklopiv“, kaže Jovana Đukić.

Foto: HIISHII Photo

„Teddy“ tkanina se savršeno kombinuje sa drugim materijalima i prirodno punim teksturama, kao što su ratan i razne vrste drveta, dodaje dizajnerka.

„Njihovom kombinacijom možete napraviti topao i ‘cozy vibe’ koji svakom prija i u kojem svako želi da provodi vreme“, kaže Jovana.

Foto: HIISHII Photo
Foto: HIISHII Photo

Organski nameštaj

Ova godina je bila usredsređena na pretvaranje naših domova u umirujuće oaze, kaže nam Jovana Đukić. Taj trend je u Mimco nameštaju oličila „Bali“ kolekcija.

Foto: HIISHII Photo

„Izađena je od prirodnih materijala, čime želimo da podignemo i ekološku svest. Prirodni materijali, opušteni oblici, pretvaraju vaš dom u oazu koja je istovremeno udobna i elegantna. Zastupljeni su pretežno ratan, juta, lan, vuna i organski pamuk koji se istovremeno lako uklapaju u svaki enterijer, a vašem domu daju besprekornu udobnost“, objasila je dizajnerka.

Foto: HIISHII Photo
Foto: HIISHII Photo

„Oblak“ sofe

Najzad, kad je reč o garniturama za dnevni boravak, razmišljate o oblacima – niski trosedi i sofe sa puno volumena u koje samo utonete. U Mimco ponudi, apsolutno najprodavaniji komad je „Cloud“ sofa.

Foto: HIISHII Photo
Foto: HIISHII Photo

„Komad nameštaja kojem ne možete odoleti i po dizajnu i po udobnosti. Pored komfora, pleni svojim ‘oversize’ izgledom i ostavlja vas bez daha“, kaže nam Jovana.

Foto: HIISHII Photo

Osim ovih trendova, dizajnerka Mimco nameštaja primećuje da ćemo sledeće godine polako izaći iz minimalizma.

„Na snazi će biti stilovi iz prošlosti, kao što su kitnjasti detalji, boje, geometrijski oblici i simetrija Art Deco-a“, zaključuje Jovana Đukić.

***

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram