Ovo je zvanično najlepši stan na svetu

U Barseloni se nalazi enterijer ovenčan prestižnom nagradom.

Barri Gòtic je gotička četvrt u Barseloni u starom delu grada Ciutat Vella, u kom živi muzičar Manu Čao. Taj kvart jeste prljav, ali veoma atmosferičan.

A na njegovom Carrer Avinio, iza neupadljivih vrata trošne zgrade od sivog kamena ukrašene grafitima, nalazi se nagrađivani stan otvorenog plana iza kojeg stoji studio David Kohn Architects (DKA).

„Carrer Avinyó“ je apartman smešten u stambenoj zgradi s početka 19. veka koji je osvojio prestižnu titulu za najlepši enterijer sveta na Inside festivalu u Singapuru 2013. godine, koji će se ove godine opet održati u tom gradu.

Arhitekta David Kohn je u građevini trouglastog oblika maksimalno iskoristio nezahvalan prostor i fantastično ga oblikovao u mesto poželjno za stanovanje.

Posebno dizajniran nameštaj fantastično je prilagođen asimetričnim zidovima i vrtoglavim plafonima, čime je iskorišćen svaki kvadrat.

Posebnu pažnju privlače neobično postavljene pločice, podeljene u zelenu na jednoj strani apartmana i crvenu boju na suprotnoj, koje prate oblik zgrade.

Stan ima dnevnu sobu otvorenog plana, kupatilo i tri spavaće sobe, dok je treća soba soba dugačka i uska. Stanove u tom kraju nije lako preurediti jer su prostori u njima obično podeljeni na nezgodne sobe.

View this post on Instagram

A post shared by antivlerē (@antivlere)

Stan Carrer Avinio kompanije David Kohn Architects i dalje je avangarda za ovu oblast.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram