„Nevidljiva kuhinja“ – novi trend u uređenju koji će oduševiti minimaliste

Foto: Estately via Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Prostor koji izgleda svedeno i čisto.

Minimalistička estetika kuhinje popularna je već neko vreme, a sada je taj pravac uređenja otišao korak dalje. „Nevidljive“ kuhinje su novi trend, koji ima za cilj da sakrije što je moguće više kuhinjskih elemenata kako bi se stvorio elegantan prostor.

Mnogi ljudi više ne žele da ispune svoje kuhinje mnoštvom predmeta, dodataka i uređaja, već umesto toga ovaj deo doma svode na njegove osnove.

„Nevidljive“ kuhinje su one koje su skrivene ili kamuflirane sa ostatkom enterijera. Takva kuhinja je i dalje funkcionalna i praktična kao i ona konvencionalna – ali sa ključnim izuzetkom. Stil je diskretniji, pa su „nevidljive“ kuhinje savršene za male prostore ili domove koji imaju futurističku arhitekturu.

Foto: Richard Glover / View Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koje su odlike „nevidljivih“ kuhinja?

Ormarići bez ručki

Mehanizmi za otvaranje na dodir omogućavaju da se ormarići stope sa pozadinom.

„Dizajn kuhinje bez ručki pruža jedinstvenu priliku za kreiranje jednostavnog jezika nameštaja bez složenosti“, kaže Alek Beaugerd, kreativni direktor kompanije Lanserring.

Skrivena ostava

Tajna zaista uspešne „nevidljive“ kuhinje je u ostavi – koja je jedan od najboljih načina da obezbedite veliki prostor za skladištenje, koji neće biti upadljiv.

Možete joj dodati lukuzne detalje, kao što je integrisano osvetljenje koje se automatski uključuje kada se vrata otvore, ili utičnice za držanje i korišćenje malih uređaja.

Kamuflirana grejna ploča

Dok se rerna i frižideri lako sakrivaju, to nije slučaj s ringlama. Ali grejne ploče se mogu postaviti u ravnini, „uvučene“ u radnu površinu.

„Klizna“ radna površina

Kuhinjska ostrva sa kliznim radnim pločama su izuzetno praktična za minimalistički izgled prostora. Ostrvo može da sadrži sve potrebne elemente za kuvanje, sa kliznom pločom koja služi kao šank za jelo ili prostor za serviranje kada imate goste.

***

BONUS VIDEO: Predivni Bondi bazeni na Tihom okeanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram