Najbolja mesta u domu za biljke – da prežive celu godinu

Soba, nameštaj, enterijer, merdevine, dekor
Foto: Shutterstock

Tokom zime, izbegavajte da sobne biljke stavljate na promaju, hladne prozore ili aktivne radijatore. Stručnjaci otkrivaju idealna mesta na kojima će preživeti sva godišnja doba.

Okačite ih

Viseće sobne biljke privlače oko i stvaraju prelepe slojeve zelenila. Takođe su odlično rešenje za vlasnike kućnih ljubimaca.

Ako bušenje rupa nije u planu u vašem domu, stavite sobne biljke sa dugim, padajućim listovima na vrh police za knjige ili visoke police za sličan efekat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@h_a_n_g_a_ је поделио/ла објаву

Grupišite ih pored prozora

Većina biljaka zimi miruje, ali to što ne rastu ne znači da im nije potrebna svetlost. Važno je da svojim kućnim biljkama pružite adekvatan pristup suncu kako se godišnja doba menjaju.

Zimi ćete primetiti da senke padaju na takav način da vaš dom dobija manje svetla nego leti. U ovom slučaju, premestite biljke da budu bliže prozoru – ali pazite na promaju.

Grupisanje biljaka sa sličnim potrebama za osvetljenjem zajedno može stvoriti dobar estetski efekat i učiniti zalivanje lakšim.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Plant Junkie (@theplantjunkie)

Premestite ih u kupatilo

Za biljke koje žude za vlagom i teško prolaze tokom sušnih zimskih dana, vaše kupatilo može biti odlično mesto – sve dok ima malo prirodnog svetla.

Možete ih postaviti na pod ili pult, ili pronaći kreativni način da unesete zelenilo u svoj intimni spa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 🥕| Jardineria y huerta (@soyzanahoria)

***

Bonus video: Stopića pećina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram