Carstvo nekretnina Marka Jarića, među kojima je i najlepša vila s Dorćola

Foto:Splash News / Splash / Profimedia, Vesna Lalić/Nova.rs, rac ral / Mavrixphoto / Profimedia, TimWaltman/Splash / Splash / Profimedia

Vila od 700 kvadrata i tri miliona evra.

Vila na Dorćolu, iza koje stoji studio Supra Architecture, a koja je proglašena za najlepšu u Srbiji na portalu Gradnja u vlasništvu je košarkaša Marka Jarića.

Velelepna vila Marka Jarića od 700 kvadrata poseduje pet spavaćih soba, tri kupatila, teretanu, bazen, saunu, lift privatan parking.

Ovaj dom je pravo remek-delo i savršena fuzija industrijskog stila i egzotičnih uticaja.

Foto: Miloš Martinović

Inače, ova velelepna vila nekada je pripadala porodici Slobodana Penezića Krcuna, narodnog heroja i visokog političkog funkcionera SFRJ, a Jarić je bio uporan da je kupi iako je imala tri vlasnika koji su je nasledili. Pisalo se da je bivši košarkaš u adaptaciju uložio oko tri miliona evra, a zanimljivo je da je odlučio da spolja zadrži približno isti izgled stare kuće iz predratnog perioda.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, poznato je da je Marko Jarić veliki ljubitelj luksuznih nekretnina, a portfolio kuća i stanova koji su u njegovom vlasništvu mogao bi da postidi i najveće zaluđenike za arhitekturu i dizajn.

Pored ove nekretnine na Dorćolu, Jarić je posedovao kuću u Majamiju, u kojoj je živeo sa bivšom suprugom Adrijananom Limom, a koju je ona prodala za 40 miliona dolara nakon razvoda.

Vila u Majamiju, Foto: Credit line: rac ral / Mavrixphoto / Profimedia

Pre Majamija, Marko i Adrijana su živeli u vili u Los Anđelesu koja je često punila novinske stupce u danima njihove najveće sreće jer je u pitanju luksuzno zdanje vredno nekoliko miliona dolara.

Samo imanje prostire se na dve prostrane parcele, a vila ima tri spavaće sobe i tri kupatila. Nakon što su Jarić i Lima rešili da je prodaju, agencija za prodaju nekretnina opisala ju je kao „šarmantnu sa sjajnim karakterom“.

Još jedna nekretnina u Americi koju poseduje Jarić jeste vikendica na Beverli Hilsu koja se nalazi u kanjonu i izgrađena je davne 1957. godine, a čija vrednost se procenjuje na 1.9 miliona dolara.

Penthaus u Njujorku, Foto: Credit line: TimWaltman/Splash / Splash / Profimedia

Američki mediji pisali su i da bivši košarkaš poseduje penthaus u Njujorku procenjen na 5.5 miliona dolara, jahtu vrednu 1.4 miliona, kao i vilu na ostrvu Indijan Krik na Floridi od 10 miliona.

Penthaus u Njujorku, Foto: Credit line: TimWaltman/Splash / Splash / Profimedia

***

BONUS VIDEO: Aleksandrino kupatilo kao iz bajke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram