Kuća u Varaždinu pretvorena u pastelni san nakon renoviranja

Foto: Leda Bosnić

Leda Bosnić korak po korak renovira svoju kuću iz snova - i sve nas inspiriše!

Ako razmišljate o preuređenju životnog prostora ovog proleća, priča o čarobnom pastelnom domu Lede Bosnić sigurno će vam biti nadahnuće.

Njena kuća nežnih tonova, ispunjena toplim detaljima, takođe krije zanimljive komade nameštaja, kao i dizajnerska rešenja koja su sada u trendu.

Leda je za Zadovoljna.rs opisala kako je renovirala svoju kuću u Varaždinu, koja ima 90 kvadrata i izgrađena je 1997. godine.

Foto: Leda Bosnić

„Vodili smo se idejom da svaka prostorija bude prozračna, svetla sa nežnim dodacima. Baza je bela (zidovi), podovi su svetli, vrata su bela i sa time prostor izgleda veće i vedrije. I suprug i ja volimo američki stil uređenja doma, modern farmhouse recimo“, opisala je Leda stil uređenja svoje kuće.

Foto: Leda Bosnić

Pri renoviranju kuće, uložila je u kuhinju po meri, kao i u elemente za kupatilo po meri. Takođe, investirali su u ugaonu garnituru.

„Sve ostalo smo pronalazili u trgovinama poput Ikee, Emmezete, Jyska i slično“, otkriva Leda.

Foto: Leda Bosnić

Kuhinja je zaista najupečatljiviji deo kuće i izgleda baš kao iz filmova.

„Odabrali smo belu bazu kuhinje sa jednostavnom drvenom radnom pločom. Retro fronte joj daju draž, u odnosu na npr.ravne glatke fronte. U kuhinji je dobro iskoristiti svaki kutak, tako smo i mi, pa su nam stolari napravili elemente koji se protežu u oba ugla kuhinje i u te police stane mnogo“, objašnjava Leda.

Foto: Leda Bosnić
Foto: Leda Bosnić

Predlaže da uvek, ako možete, kuhinji dodajte detalje koji su funkcionalni – viseće daske, rende, sušeni beli luk u vencu – jer na taj način kuhinja dobija život, kaže Leda.

„Na neku policu složite teglice koje često trebate, sa začinima, brašnom i slično“, dodaje.

Foto: Leda Bosnić

Upravo u kuhinji provodi najviše vremena, jer obožava da kuva.

„Ima tri prozora, tako da je svetlost koja u toku dana bude prisutna učini posebno lepom“, opisuje.

Foto: Leda Bosnić

Leda je takođe nedavno renovirala kupatilo, a kaže da je za taj proces najvažnije strpljenje.

„Oko tri godine smo planirali i zamišljali kako će izgledati, a oko 6 meseci su aktivno tekli radovi. Imali smo viziju, a ograničen budžet što nas je nateralo da stvari kupujemo na raznim mestima. Na primer, zlatne dodatke smo naručili na Aliexpressu i tako uštedeli stvarno dosta novca. Kod svake renovacije je najbitnije da ljudi imaju dobar plan i da stvari ne rade polovično“, savetuje ona.

Foto: Leda Bosnić
Foto: Leda Bosnić

Pri renoviranju kuće, Ledu je sve bilo izazovno, ali najteži deo tek čeka nju i supruga – transformacija najveće prostorije koja je trenutno veliko skladište.

„Planiramo od nje napraviti još jedan nivo (galeriju) i znamo da će biti muke, ali polako“, kaže Leda.

Takođe ih čeka renoviranje fasade, malog kupatila, okućnice.

Foto: Leda Bosnić

Ipak, mnoge stvari u domu se mogu osvežiti bez prevelikog budžeta. Leda predlaže farbanje starih vrata ili obnavljanje i renoviranje neke stare komode.

„Mnogi imaju prave dragulje u kući, ali samo im treba malo obnove. Mi smo sva naša vrata renovirali, ofarbali smo ih u belo i totalno su promenila lični opis celoj kući. Takođe, za krečenje, postavljanje laminata, gletanje itd. je bio zadužen moj suprug pa smo i tu uštedeli“, kaže ona.

Foto: Leda Bosnić
Foto: Leda Bosnić

Najzad, ako uskoro planirate da promenite svoj životni prostor, Leda savetuje da ne kupujete prvu stvar koju vidite.

„Istražite jer se cene razlikuju i puno možete uštedeti. Većinu sitnih radova možete odraditi sami – krečenje, postavljanje tapete, ili čak novog laminata“, zaključuje.

Foto: Leda Bosnić
Foto: Leda Bosnić

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram