Kako uz atraktivne pločice promeniti dizajn enterijera?

Mermer je uvek odličan izbor Foto:Shutterstock

Proizvođači pločica kontinuirano rade na usavršavanju tehnika proizvodnje i praćenja trendova, šireći paletu svojih proizvoda na funkcionalne i estetski neprikosovne komade koji krase svaki enterijer.

U pogledu dizajna i namene, savremena ponuda u potpunosti odgovaraju duhu vremena u kojem se koriste. Shodno tome one se danas mogu naći u svim standardnim dimenzijama, ali i onim koje odustupaju od toga. Mogu biti različitog oblika, napravljene od različitih materijala i mogu imati brojne dezene od kojih su aktuelno najpopularniji oni koji izgledaju kao neki prirodni materijal.

Osim toga i polje primene se promenilo, pa se tako danas koriste pločice za terasu, za tuš kabine, ali i za oblaganje pojedinih delova zidova u dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Dostupnost mnogobrojnih modela pločica za terasu

Mesto na kojem mnogi vole da provode najveći deo slobodnog vremena kada je lepo vreme, u društvu porodice ili prijatelja, uz lagano ispijanje kafe je onaj deo kuće ili stana koji se nalazi na svežem vazduhu. U pitanju su terase koje zaista predstavljau posebno mesto svakog doma.

Da bi pružile potpuno uživanje i komfor važan je nameštaj koji se na njima nalazi ali još važnije od toga je koje pločice za terasu ih krase. Kao što je u dnevnom boravku izuzetno važno koji tepih će biti na podu jer utiče na celokupan dizajn prostorije, jednak značaj imaju i pločice za terasu u ovom slučaju.

Izbor materijala i dezena koji su dostupni kada su pločice za terasu u pitanju su mnogobrojni, a treba se rukovoditi kvalitetom pločica u svim aspektima, materijalom od kojeg su napravljene a koji odgovara prostoru i nameni, a posebno izgledu koji se želi postići.

Atraktivni popularni modeli nude prostoru jedinstvenost i posebnost u svakom pogledu. A čest izbor u poslednje vreme pada na granitne u dezenu drveta.

Efektan dizajn tuš kabine uz keramičke zidove

Centralno mesto kupatila čine svakako tuš kabine, a na njihovu prezentaciju i funkcionalnost i te kako utiču podne i zidne obloge koje se tu nalaze. Kada govorimo o atraktivnim i jedinstvenim modelim, treba napomenuti da ih u slučaju kupatila treba tražiti u kategoriji keramike i porcelana.

Iako one predstavljaju najpopularniju ali i najtradicionalniju vrstu moderan dizajn je takav da one dolaze u različitim bojama, veličinama, teksturama i dizajnu koji i te kako može biti atraktivan. Za deo kupatila u kojem se nalazi tuš kabina važno je da bude funkcionalan u smislu da podovi i zidovi budu lako održivi i da se ne klizaju, ali i da budu visoko otporni na vlagu koja je tu zastupljena.

Razne modele možete naći u lokalnim radnjama, ali i u online katalozima salona kupatila koje je potrebno pre svega da uklopite sa vašim željama i ostatkom stila koji se u prostoru neguje, ali i da nude dovoljnu funkcionalnost.

Praktična podna i zidna obloga za sve prostorije

Oni modeli koji verno imitiraju drvo, beton, kamen ili tekstil postali su izuzetno popularni i atraktivni dajući različit efekat prostoru u kojem se postavljaju. Treba imati na umu da na primer kombinovanje onih modela koji imitiraju drvo za oblaganje zidova i parketa stvara loš efekat vizuelno gledano i umanjuje vrednost oba materijala. Zato obratite pažnju, konsultujte ljude sa iskustvom, da u svemu imate meru i da sve što radite ima smisla.

Mnogo je razloga što su pločice postale popularne za sve prostorije, a glavne se tiču toga što su lake za održavanje, što su izdržljive i što mogu potupno da promene izgled celokupnog enterijera.