Kako da vaše kupatilo bude uređeno sa stilom

kupatilo
kupatilo

Svaka prostorija u domu je podjednako bitna, pa je poželjno da bude funkcionalna i dizajnirana prema vašim željama i potrebama. Kupatila su sastavni deo životnog prostora i veoma je važno da budu moderna i stilski uređena. Uređenje kupatila, kao i svake prostorije u domu, može biti izuzetno izazovan zadatak. Bez obzira da li želite minimalističko ili luksuzno uređeno kupatilo, najbitniji je odabir kombinacije svih elemenata, koji će na kraju činiti jedinstvenu celinu. Trendovi se menjaju, ali kreativnost je ta koja će vam omogućiti da od ove prostorije napravite savršenstvo.

Praktičnost neka vam bude na prvom mestu, jer ukoliko imate malo kupatilo, svi detalji moraju biti savršeni, kako bi ono bilo funkcionalno. Kada je veća kvadratura kupatila u pitanju, mogućnosti je više, ali svakako opet treba težiti praktičnosti i funkcionalnosti. U današnje vreme, estetika je važna, ali i dostupna, pa uz širok izbor kupatilskih pločica, sanitarija i kupatilske galanterije, možete se poigravati dezenima i bojama, kako biste po završetku radova, bili potpuno zadovoljni.

Sanitarije kao ukras svakog kupatila

Nakon završenih keramičarskih radova, potrebno je postaviti sanitarije. Da biste postavili željene sanitarije, pre otpočinjanja svih radova, potrebno je da instalacione cevi budu dobro odrađene u skladu sa željenom vrstom sanitarija. Prema tome, pre početka adaptacije kupatila bilo bi dobro da izaberete i lavabo, tuš kabinu ili kadu, kao i wc šolju.

Ako ste u dilemi izmedju podne ili konzolne wc šolje,razmotrite dobro obe varijante.Konzolne su već nekoliko godina u trendu, jer imaju neobičan dizajn i izgledaju veoma moderno. Takođe, jedna od prednosti ovih modela jeste što je vodokotlić nevidljiv u enterijeru, jer se odvod nalazi u zidu. Za razliku od konzolnih kod podnih je odvod u podu. Podna wc šolja može imati vodokotlić koji je niskomontažni, visokomontažni i monoblok, kod koga je dizajn takav da su šolja i vodokotlić objedinjeni, a ovde možete videti sve modele. Pažnju treba obratiti i na wc dasku, jer danas su veoma popularni soft – close modeli dasaka.

Kupatilski nameštaj za potpuni komfor

Iskorišćenost prostora je jako bitan faktor, pogotovo kod malih kupatila. Iskoristite sav slobodan prostor iznad lavaboa za ormariće, a iznad ili ispod ormarića možete staviti i jednu policu. Ukoliko imate prostora, idealno bi bilo da planirate kupovinu kupatilskog ormara, u koji možete odložiti peškire, toalet papir, kozmetiku, ali i prljav veš, jer oni imaju modele u kojima je donji deo napravljen tako da služi za odlaganje veša. Ispod lavaboa možete staviti manji ormarić sa policama, na kojima možete držati hemiju koju koristite za čišćenje kupatila, sunđere i krpe.

Još jedna ideja koja vam može olakšati život, jeste postavljanje police ili visećeg elementa iznad vrata u kupatilu. Oni koji imaju dovoljno prostora u kupatilu mogu napraviti i police iznad mašine za pranje i sušenje veša. Ali ukoliko je vaše kupatilo malo, ova opcija je neizvodljiva, jer u tom slučaju mašinu za sušenje veša ćete staviti na mašinu za pranje, kako bi se iskoristio sav prostor. Poželjno je da u kupatilu imate ogledalo, jer ono će pored praktičnosti vizuelno povećati prostor. Možete kupiti ormariće koji u sebi već imaju ogledalo, a ukoliko imate prostora možete ga postaviti i na zid. To vam daje mogućnost da imate oblik i dimenzije ogledala prema vašim željama.

Birajte horizontalni bojler

Za uštedu prostora, ali i za postizanje lepšeg estetskog izgleda vašeg kupatila, izaberite neki od brojnih modela horizontalnih bojlera. Oni se savršeno uklapaju kako u veća tako i u manja kupatila, a njihov dizajn daće vašem kupatilu moderan izgled. Zid na kom je postavljen horizontalni bojler, možete ukrasiti tapetama, i na taj način njega staviti u drugi plan, ukoliko ne želite da on bude upadljiv.