Kako da mali uski hodnik progleda: 9 prelepih predloga za uređenje

Foto: Shutterstock

Mnogi prostori za život, pogotovo stanovi, imaju uske hodnike koji zahtevaju pametno uređenje, odnosno uređenje s kojim će se u hodniku nalaziti sve potrebno, a da se kroz njega opet može normalno prolaziti.

Još ako je hodnik kratak, treba naći i te kako dobra rešenja za njegovu funkcionalnost. Kod skučenih hodnika najbolje se odlučiti za belu boju koja će prostor učiniti vizuelno većim, piše Zadovoljna.hr.

*

Uski hodnik ujedno je i zahvalan i nezahvalan prostor za uređenje. Naravno, pre svega biraćete uski ormarić za cipele, a čak možete i na zid staviti uske police na kojima ćete držati obuću.

*

Za male, pa tako i uske hodnike odlični su elementi izrađeni po meri koji prekrivaju celi zid.

Takav element mora biti iskorišćen do poslednjeg centimetra i sadržavati malu garderobu, stalažu za cipele i ogledalo, a sve to stane u promišljena dva kvadrata.

*

Uski hodnici takođe ne trpe mnogo detalja, a uz ugradni ormar na čija je vrata postavljeno veliko ogledalo, koji štedi prostor i vizuelno ga povećava, detalji nisu ni poželjni. Prednost takvih ormara jeste jednostavnost i estetika kojoj nisu potrebni dodatni detalji.

*

Skučeni hodnik čiji izgled uslovljava spušteni plafon možete iskoristiti tako da u njega smestite komodu. Ona u ovom slučaju može biti prostor za odlaganje malih sitnica koje koristite s vremena na vreme.

*

Takva ostava estetski je i koristan detalj, a prostor možete razigrati i bojom zida u pastelnim nijansama koje takođe proširuju mali broj kvadrata.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram