Jedan od najpoznatijih hotela s Instagrama je primer savršenog dizajna enterijera

hotel dizajn
Ilustracija; Foto: Shutterstock

Poželećete da u njemu trajno rezervišete sobu.

Milano je poznat kao prestonica mode i dizajna u Italiji, a čak i ako niste modni zanesenjak, opcije za dizajnersku kupovinu će vas oduševiti. Ali ono što možete okusiti i raditi u Milanu ne završava se tu. Ovo je mesto koje nudi mnogo istorijskih i kulturnih znamenitosti i aktivnosti, poput katedrale Duomo di Milano i manastira Santa Maria delle Grazie, u kojem se nalazi mural Leonarda da Vinčija Poslednja večera. A pravi dragulj ovog grada je i jedan hotel, vrlo popularan i na Instagramu.

Galleria Vittorio Emanuele II

Reč je o hotelu Galleria Vittorio Emanuele II. To je luksuzni hotel i šoping destinacija s jedinstvenim i neuporedivim iskustvom, smešten u samom srcu Milana unutar istorijskog spomenika Galleria Vittorio Emanuele II.

Mesto je to gde se spajaju umetnost, lepota i dizajn koji igraju središnju ulogu u italijanskoj istoriji. Hotel ima 89 jedinstveno dizajniranih soba i apartmana koji odražavaju bogatu umetničku baštinu Milana.

Ovaj hotel je ujedno i o jedna od najpoznatijih šoping destinacija s najluksuznijim brendovima i radnjama. a izgrađen je u obliku krsta, s krovom od gvožđa i stakla.

Projektovao ga je 1861. g. Đuzepe Mengoni, a izgrađen je između 1865. i 1877. Galleria je nazvana po prvom kralju Kraljevine Italije, Viktoru Emanuelu II.

Jedinstven dizajn

Svaka soba je arhitektonsko iznenađenje ispunjeno originalnim i raznolikim umetninama, unikatnim nameštajem i dizajnerskim elementima.

Drugi sprat krase visoki plafoni i prozori, treći ima balkone s pogledom direktno na Galeriju, a nekoliko soba i apartmana na petom spratu imaju terase s pogledom iznad staklene i gvozdene konstrukcije Galerije. Ne postoje dve iste sobe.

Mnoge sobe imaju spektakularan pogled čak sve do trga Duomo, s druge strane na Trg Scala ili Via Silvio Pellico, kao i šarmantna dvorišta Gallerije.

Svaku sobu i apartman krase umetničke instalacije italijanskih, urugvajskih i međunarodnih umetnika. Zidovi gostinskih soba završeni su luksuznom italijanskom dizajnerskom tehnikom, s 20 različitih varijacija boja koje nadopunjuju dekor apartmana.

Originalna i raznolika umetnička dela i nameštaj

Galleria je dom opsežne zbirke umetnina više od 100 umetnika i dizajnera nameštaja. Unutrašnjost hotela ukrašena je ručno oslikanim muralima i freskama i upotpunjena savremenim, srednjovekovnim, starinskim i antičkim nameštajem, piše journal.hr.

*

BONUS VIDEO: Transformacija stana u centru Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram