
Mesto gde istorija susreće vrhunski dizajn, mesto na koje dođete na večeru, a ostanete zbog uspomena.
Donatella Boutique Hotel & Restaurant predstavlja šik novo imanje pored kultne Versaće vile u Majamiju i jednako je fantastično kao što zvuči.

Planirano otvaranje je 22. maja ove godine, a oni koje put nanese u Majami mogu da ušetaju u pravu mediteransku oazu u tom gradu.
Donatella Boutique Hotel & Restaurant nudi zadivljujući smeštaj u mediteranskom renesansnom stilu koji se nalazi u srcu Saut Biča. Iza ovog luksuznog novog utočišta stoje legendarna Nakash grupa i Vida & Estilo Hospitality Group, a dizajniran je da očara — istorijskom elegancijom, intimnom atmosferom i nezaboravnom italijanskom kuhinjom.

Mesto gde istorija susreće vrhunski dizajn
Smešten na adresi 1350 Collins Avenue, na samo nekoliko koraka od plaže i Art Deco glamura Saut Biča, ovaj hotel se nalazi u pažljivo restauriranoj zgradi iz 1922. godine koju je projektovao čuveni arhitekta Volas Tat— isti čovek koji je stajao iza nekadašnje Versaće vile.
Sa samo šest pojedinačno dizajniranih soba, hotel Donatela više liči na privatnu vilu nego na veliki rizort, ali nudi svu sofisticiranost koju biste očekivali od mesta koje je obojeno modom.
Unutra vas čekaju enterijeri u režiji Mico Design Studija, koji deluju kao evropski san – prirodni kamen, toplo drvo, luksuzni zlatni detalji i umetnost inspirisana lokalnom kulturom.
To je mesto gde je svaki kutak spreman da bude pretočen u vrhunsku fotografiju, gde je i uzglavlje kreveta pravo umetničko delo.

Svaki detalj, od rasvete po meri do ručno izrađenog dekora, odiše elegancijom sa prepoznatljivim pečatom Majamija.
„Svakim projektom težimo da uhvatimo dušu Majamija“, kaže Džo Nakaš, predsednik hotela The Setai. „ Donatela je savršen pandan Versaće vili — obe su legendarne, stilizovane i jedinstveno vezane za Saut Bič.“

Gastronomija vredna posebne pažnje
U srcu ponude hotela Donatela jeste restoran, na čijem čelu je Alesandro Morone, vrhunski kuvar rodom iz Napulja, koji svoju italijansku tradiciju i strast prenosi na svaki tanjir.
Njegov meni je ljubavno pismo južnoj Italiji, sa jelima koja vešto spajaju tradiciju i kreativnost.

Očekujte italijanske klasike sa obale kao što su Polipo al Insalata (salata od hobotnice), Rigatoni Nduja, Cacio e Pepe sa crnim tartufima, kao i specijalitete poput milanske teletine i Skull Island škampa.
Sve se priprema od nule, od sezonskih sastojaka — i da, ukus je upravo onakav kakav zamišljate.
Prostor restorana je jednako impresivan kao i meni. Na ulazu je elegantni bar u mediteranskom stilu, koji vodi do tople trpezarije u zlatnim tonovima, sa pogledom na otvorenu kuhinju i ručno oslikan mural lokalnog umetnika. Tu je i VIP laundž za one koji žele posebno iskustvo — idealno za savršeno žensko veče.

Sa kapacitetom za 170 gostiju i privatnom trpezarijom za 15 osoba, restoran Donatela spaja šarm starog sveta sa modernom elegancijom — savršeno za intimne proslave, romantične večere ili spontana večernja okupljanja koja se pretvore u uspomene.
Luksuz kao životni stil
Svaka od šest soba u gotelu Donateča je sa ličnim konsijerž i batler servisom — jer zašto ne živeti kao kraljevska porodica, makar i na jedan vikend.

Gosti imaju pristup i velnes tretmanima u spa centru, teretani, kao i ekskluzivni pristup plaži sa privatnim ležaljkama, iznajmljivanju skutera i pogledu na tirkizno plavo more. Želite osveženje pored bazena? Hotel Donatela omogućava i pristup bazenu partnerskog hotela — idealno za sunčanje između šopinga ili spa tretmana.

„Naš cilj je bio da kreiramo prostor u kom gastronomija vodi celo iskustvo,“ kaže Džamil Dib, suosnivač Vida & Estilo Hospitality.
„Donatella spaja italijanski glamur sa vibrantnom energijom Majamija — to je mesto na koje dođete na večeru, a ostanete zbog uspomena.“
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: