Arhitektica Nevena je dizajnirala tri luksuzne kućice u Ritopeku – izgledaju kao čist hedonizam na kub

kuće ritopek
Foto: Privatna arhiva

Sav nameštaj je dizajniran po meri.

Kraljevska uživancija – to govore fotografije jednog posebnog mesta kod Beograda koje spaja čari otvorenog prostora i savršenog enterijera. To je mesto baš idealno kad poželiš da zbrišeš u prirodu, gde nema buke, zagađenja, a ambijent je uređen za istinske hedoniste.

Foto: Privatna arhiva

Baš takva oaza nalazi se u Ritopeku, a o tome kako je nastala, za Zadovoljnu govori arhitektica Nevena Antić.

Foto: Privatna arhiva

„Avgusta 2020. godine započeta je izgradnja tog kompleksa nadomak Beograda, na padini sa koje se pruža predivan pogled. Projektni zadatak koji sam dobila bilo je pozicioniranje montažnih A-frame objekata na parceli, zatim koncept parternog uređenja i, ono najvažnije, izrada projekta enterijera.“

Foto: Privatna arhiva

U prvoj fazi 2020. godine izgrađena su dva objekta, dok je treći urađen prošle godine i po svom unutrašnjem uređenju razlikuje se od prethodna dva.

Foto: Privatna arhiva

„Objekti su postavljeni tako da jedan drugom ne smetaju i ne narušavaju privatnost korisnicima prostora, a da svaki od njih i dalje ima predivan pogled na grad“, kaže Nevena koja se dugo bavi projektovanjem i dizajnom enterijera.

View this post on Instagram

A post shared by enterijerNA (@enterijerna)

Kako kaže, pristupnim stazama dolazi se svakom objektu, uz stepenište kojim se pristupa na terasu. Vrlo zanimljivo je da su tu na terasi hidromasažna kada i nameštaj za sedenje ograđen staklom.

Foto: Privatna arhiva

„Površina svakog objekta iznosi oko 75 m2 na dve etaže. Donju čine dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom – open space concept, kao i kupatilo. Stepeništem se pristupa galeriji. Tu je u prva dva objekta postavljen krevet i deo za sedenje, a treći objekat pored kreveta u zadnjem delu ima kadu, krovni prozor sa otvorenim pogledom na grad, kao i zeleni dekorativni zid koji uokviruje prostor iza kade.“

Foto: Privatna arhiva

U prizemlju se nalazi atraktivni zid u vidu imitacije stene, gde je u jednom objektu ugrađen i kamin.

Foto: Privatna arhiva

Posebno interesantno je što je sav nameštaj rađen i dizajniran po meri kako bi se uklopio u ovakav specifičan i zahtevan koncept.

Foto: Privatna arhiva

„Svaki od ova tri objekta svojom prednjom fasadom kompletno je otvoren – u staklu i pruža i danju i noću fenomenalan pogled“, zaključuje naša sagovornica.

Foto: Privatna arhiva

*

Foto: Privatna arhiva

*

Foto: Privatna arhiva

*

Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram