Aleksandra ima najlepše kupatilo na srpskom TikToku – a jedan detalj oduševljava

Najlepši minimalizam.

Ako provodite vreme na TikToku, sigurno vam je bar jednom izašao video Aleksandre Stojanović o uređenju kuće, a prostorija koja je sve oduševila je njeno kupatilo.

Belo, sa crnom sanitarijom i drvenim detaljima u minimalističkom stilu, pokupilo je samo pozitivne komentare na društvenim mrežama, i zato smo pitali Aleksandru da nam otkrije kako je izgledao proces preuređenja u kom je njena uloga bila ključna jer zajedno s dečkom lično dizajnirala ovaj prostor.

Ona je u razgovoru za portal Zadovoljna govorila o tome koliko je sve trajalo i koštalo kao i šta joj je bila inspiracija.

„Što se dizajna tiče, kupatilo smo dizajnirali sami dečko i ja, kao i celu našu kuću.  Zapravo, to je jako interesantna priča. Dok nismo imali finalnu verziju projekta dolazilo je čak četvoro arhitekti i davali su nam svoje predloge. Ne kažem da su oni bili loši, ali zapravo na kraju sam ukapirala da niko nije znao bolje od mene same šta želim. Na kraju je tako i bilo, čuli smo svaki predlog, ali smo sve sami dizajnirali. Moram da kažem da sam ja bila zadužena za veći deo što se samog dizajna tiče, kao i svaka žena verovatno, ali brzo smo se složili oko nekih stvari kao što je na primer to da ne želimo pločice na zidovima. Takođe, kada koja je glavna zvezda ovog kupatila je kada koju smo nas dvoje isprobali par godina pre nego što smo krenuli u izgradnju kuće, tako da kad je došlo da tog trenutka da nju biramo, oboje smo znali koju ćemo“, rekla nam je Aleksandra.

Foto: Privatna arhiva

Iako je od početka znala šta zapravo želi, problem je bio u tome što dosta stvari nije bilo dostupno u Srbiji.

„Česma uz pomoć koje se puni kada je tu posebna priča. Nismo nigde mogli da nađemo baš ovakvu, čak nije bila dostupna ni za poručivanje. Na kraju smo je napravili sami. Otišli smo u gvožđaru i tražili da nam izvare cev koja nam je potrebna, koju smo kasnije nosili na obradu i farbanje. Tako da je to jedan unikatan komad“, kaže nam Aleksandra.

Foto: Privatna arhiva

Tokom izgradnje ovog kupatila, Aleksandra je vodila računa o tome da sve bude u istom pravcu i smeru, a iako je imala par poteškoća, na kraju je bilo sve kako su ona i njen dečko zamislili.

„Na prvu to zvuči prosto, ali danas je na tržištu toliko lepih stvari – od pločica, wc šolja, slavina i ostalog, da čovek lako može da odluta. Da sam ja od svakog komada sanitarije birala onaj koji mi se najviše dopadao to definitivno ne bi izgledalo ovakvo. Ja sam izabrala jednu stvar koja mi je u celoj toj priči najbitnija, u mom slučaju kada. Nju sam birala najlepšu, a posle sam pločice i ostale sanitarije birala tako da se slažu uz nju. Dakle, ograničavala sam sebe na stil i pravac koji sam odabrala, pa od toga birala najlepše. Verovatno bi trebalo da vam kažem da birate stvari koje se lako održavaju, ali ja to nisam uradila, uprkos svim savetima. To možete videti po crnim slavinama i elementima koje imam. Da se ne lažemo, ako želimo da nešto bude lepo, moramo se malo za to i pomučiti“, iskrena je Aleksandra.

Foto: Privatna arhiva

Ona je na početku izgradnje kuće imala svesku u kojoj je pisala svaki trošak, uključujući i najmanje troškove kao što su ekseri, ali vremenom je to postalo nemoguće pratiti, tako da konačnu cenu svog kupatila ni sama ne zna.

„Moram da kažem da smo mi dosta uštedeli na tome što smo većinu stvari sami radili, zapravo, ovde veća strana medalje pripada mom dečku koji je bio i zidar i vodoinstalater i električar, iako je on zapravo programer. Mada, moram se pohvaliti da sam baš zid u kupatilu ja lično zidala siporeks blokovima, na to sam jako ponosna. Ali eto, pošto smo najviše pažnje ovde posvetili kadi, znam da je ona tada koštala 96.000 dinara“, kaže Aleksandra.

Foto: Privatna arhiva

Što se tiče crne sanitarije, uprkos svim savetima, Aleksandra je izabrala upravo nju, čije održavanje zahteva posebnu pažnju.

Foto: Privatna arhiva

„Crna sanitarija je dosta zahtevna za održavanje u smislu da je ne smete čistiti ni sa kakvim sredstvom osim vodom. Tu je najvažnije da je čistom krpom očistite dok je mokra kako ne bi ostajale fleke od kamenca. A, što se trika tiče, zapravo, imam jedan i to u vezi s održavanjem kada. Već sam podelila sa svojim pratiocima moje oduševljenje jednim magičnim sunđerom kojim nakon svakog punjenja očistim kadu i tako uspevam da održim taj beli sjaj koji ona ima, i da skinem eventualne mrlje od bath bombi za kupanje i soli“, otkrila nam je za kraj ova popularna TikTokerka.

***

BONUS VIDEO: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram