5 vintidž komada koje možete naći na buvljaku, a koji će u vaš dom uneti pariski šik

nameštaj buvljak
Foto: Shutterstock

Neki od najpoželjnijih komada za osvežavanje enterijera upravo su oni koje možemo pronaći na buvljaku ili u vintidž radnjama.

Preuređenje enterijera postaje još zanimljivije ako za to ne moramo da potrošimo puno novca i vremena, a dobijemo čist wow efekat. Ponekad je dovoljno ubosti par pravih bezvremenskih komada uz koje i kozmetičke promene uvek mogu izgledati novo i sveže. Neki od tih poželjnih komada upravo su oni koje možemo pronaći na buvljacima ili u radnjama s vintidž predmetima. Osim što uvek dobro izgledaju, imaju i svrhu, što je svakako plus. Na sajtu Journal.hr izdvajaju pet vintidž komada koje možete pronaći na buvljaku, a koje će oživeti svaki enterijer.

Lampa

View this post on Instagram

A post shared by mary laurence (@dear_feely)

Vintidž lampe apsolutno su must have u svakom enterijeru. Nevažno koji stil preferirate, u bilo kojoj dekadi možete pronaći odlične primere koji će pristajati u svaki prostor. Podne, zidne, stone, s velikim i raskošnim abažurima ili pak jedva primetnim sijalicama na industrijskim lusterima – na vama je da odaberete.

Gramofon

Ploče su ponovno in. Osim starih izdanja, sve više muzičara ponovo izdaje na vinilu jer, kako kažu ljubitelji, taj zvuk pucketanja ploče malo šta može nadomestiti. Da ne bi sve ostalo na lepim pločama na polici, treba vam i kvalitetan uređaj na kom ih možete i slušati. Razne radnje nude sjajne restaurirane gramofone s novim iglama koji daju savršen zvuk, a na buvljacima možete pronaći i one koji će vaš prostor odmah pretvoriti u Pariz svojim vizuelnim čarima. Sada osim što možete slušati muziku, imate i neverovatan statement komad koji malo šta može nadmašiti.

Vintidž komoda

Imati komodu od pravog drveta, ručno izrezbarenu na koju ćete smestiti svoje moderne vaze ili okvire za slike san je svake romantične duše. Ovakvi komadi danas mogu koštati kao suvo zlato, ali se na buvljacima često mogu naći u malo lošijem stanju. Ne očajavajte. Uz malo laka i boje, sa šmirglanjem i promenom ručkica, vratićete sjaj staroj komodi i tako obnoviti unikatan komad kakav danas retko gde možete kupiti. Eksperimentišite.

Plakati i slike

View this post on Instagram

A post shared by Selency (@selency)

Prazni zidovi mogu biti fora, ali isto tako slike i filmski posteri mogu učiniti pravu čaroliju za vaš enterijer. Potražite one koje volite, one koji se bojama uklapaju u vaš enterijer i odražavaju vašu ljubav prema muzici i filmu i ukomponujte ih na svoje zidove. Još ako se poslužite starim ramovima, koji se takođe mogu pronaći vrlo jeftino, vi ste svoje odradili.

Posuđe

Vintidž posuđe kakvo smo navikli da gledamo u vitrinama naših baka ponovo je in. Osim što kvalitetom i te kako odskače od današnje ponude u masovnoj proizvodnji, uneće poseban šarm u svaku kuhinju i trpezariju. Kristalne čaše, oslikani porcelan, srebrni i zlatni pribor za jelo – potražite ih na omiljenim buvljacima. Nek vas ne brine ako ne pronađete cele setove – različito je u modi. Oslobodite kreativca u sebi i krenite u lov na blago.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram