15 saveta iz magazina Vogue: Kako da ti stan uz mali budžet izgleda luksuzno

Foto:Shutterstock

Saveti zlata vredni.

Uredite ulaz

Ulazni hodnik u mnogim stanovima je pretpran školskim torbama, jaknama, šeširima. Stoga, odvojite malo vremena da postavite funkcionalna i elegantna rešenja za odlaganje, bilo da su to ormarići, korpe, čiviluk. Važno je da na samom ulazu sve bude na svom mestu i da izgleda čisto i sređeno.

Umetnost, umetnost, umetnost

Izaberite umetnička dela koji odražavaju vašu ličnost. Ali pritom vodite računa i o bojama, jer su boje najbitniji faktor na osnovu kojeg se cela soba uređuje, kaže dizajner enterijera Brajan Voulf.

Zavese do poda

: Peter Margonelli / Avalon / Profimedia

Kratke zavese su neupadljive i jeftino izgledaju, čak i ako koštaju pravo malo bogatstvo. Zavese do poda su mnogo prijatnije za oko i stvaraju romantičan i ušuškan ambijent.

Dodatni luksuz daće garnišna koja treba da bude 30 cm šira od prozora.

Profesionalno čišćenje tepiha

Dubinski očišćen tepih daće celoj prostoriji novo lice. Pre nego što počnete da birate nove podove, odnesite tepih kod profesionalca, učiniće ogromnu razliku.

Zlatno pravilo veličine tepiha

Izaberite jedan tepih koji je dovoljno veliki da pokrije celu prostoriju tako da svaki komad nameštaja sa prednja dva nogara možete da postavite na njega. Ključno je izbegavati više malih prostirki.

Koristite teksturirane jastuke

Unošenje teksture u dom je prečica do luksuza. Da, tkanine koje imaju reljefnu strukturu su skuplje od jeftine sjajne sintetike, ali su prava poslastica za opuštanje.

Dodajte metalne akcente

Ako nas je kultna dizajnerka enterijera Keli Verslar nečemu naučila to je da metalni akcenti postižu neviđeno mnogo za celokupni utisak, bilo da su to lampe, okviri ogledala ili drugi detalji u dekoraciji.

Prekidači za prigušivanje svetla

Pozovite električara da vam instalira prekidače za prigušivanje svetla, a ako to nije moguće koristite lampe mekanog svetla. I to uvek mnogo njih.

Isecite sveže cveće ili grane

Daria Minaeva / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne morate da idete u cvećaru, možete i sami da isečete nekoliko manjih grana sa obližnjeg drveta ili žbuna i uredite ga u nekoj efektnoj vazi.

Mirisne sveće u kupatilu

Mnogo su lepše od velikog ružnog osveživača vazduha u konzervi.

Dodajte drveće u zatvoreni prostor

Velike biljke u velikim saksijama od keramike ili terakote naglašavaju visoke plafone i čine da prostor izgleda luksuznije.

Razmašite se sa stolnjacima

Laneni stolnjak je jednostavan korak da trpezarijski sto izgleda luksuznije. Investirajte u set odgovarajućih stolnjaka i platnenih salveta uparenih sa svećanjacima. Isplatiće se.

Slojevito osvetljenje

Raslojavanje osvetljenja može da pomogne da soba izgleda ušukanije. Glavni luster u sobi je često prejak, kao i sijalice koje emituju fluorescentni beli sjaj. Umesto toga, zamenite sve bele sijalice sijalicama toplih tonova i dodajte sporedne izvore svetlosti poput podnih lampi i lampi za rad.

Neka vaša činija za voće bude deo dekoracije

David George / Avalon / Profimedia

Dodavanjem keramičke posude ili posude za voće ispunjene jednom voćkom bilo da su jabuke ili pomorandže je jednostavan način da dodate boje u monohromatsku sobu.

Obnovite svoju poseteljinu

Razmislite o stilizovanju kreveta slojevima za dodatni plišani izgled. Igrajte se sa dodatnim ukrasnim jastucima, prekrivačima zanimljivog kolorita i teksture. Tako ćete postići luksuzan stil, piše Vogue.com.au. 

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram