Zašto bi đaci ustajali nastavnicima? Dilema koja je podelila Srbiju

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Društvene mreže

"Logična posledica opšteg stanja u društvu".

Na društvenim mrežama se ovih dana pokrenula polemika da li učenici treba da ustanu kada nastavnik ili profesor uđe u učionicu. Jedni su za ustajanje, drugi protiv, a mi smo ovu dilemu postavili i pred naše čitaoce, ali i prosvetne radnike.

#related-news_0

Ljubinka Boba Nedić, profesorka engleskog jezika iz Aranđelovca i autorka bloga Klotfrket, smatra da je ovo još jedan relikt iz doba „eh, u moje vreme…“.

„Ovo nije moje vreme, već vreme mojih đaka. Meni je ustajanje potpuno nebitno jer ga smatram površnom formom, iza koje nužno ne stoji i istinsko poštovanje nastavnika. Neuporedivo mi je važnije to što kada kažem – dosta smo se smejali, sada radimo – moji učenici to poštuju, smire se, i usredsrede na rad. Čini mi se da su i nastavnici malo izgubili kompas, tražeći pogrešne načine za iskazivanje poštovanja, tražeći da im država vrati dostojanstvo. Poštovanje se zarađuje, a dostojanstvo je lična kategorija. Ako ga imaš, niko ti ga ne može oduzeti. Ako ga nemaš, država nema ništa s tim“, kaže Nedić za Zadovoljnu.

A evo šta ste nam na ovu temu rekli vi:

„Logična posledica opšteg stanja u društvu“, „Slika kućnog vaspitanja“, „Ništa me ne čudi… sve naginje ka tome da će učitelji da ustaju kada đaci budu ulazili…“

Foto: Društvene mreže

„Veoma loše za disciplinu samih đaka“, „Ni ne treba da ustaju“, „Gospode, prvi put čujem za ovo“.

Foto: Društvene mreže

„Ne moraju baš sad da ustaju, ali nastavnicima treba dati mogućnost da kazne učenike bez nasilja“, „Nisam ni znala da sadašnji učenici ne ustaju profesoru“.

Foto: Društvene mreže

*

Foto: Društvene mreže

„Strašno“, „Glupost i sramna odluka“, „Treba da ustaju, molim“.

Foto: Društvene mreže

„Ružno“, „Ne treba da ustaju i to je to“, „Zašto bi ustajali“.

Foto: Društvene mreže

„Užas“, „Nisu ni zaslužili“

Foto: Društvene mreže

„Skroz ok“, „Još jedno poniženje za nastavnike“.

***

BONUS VIDEO: Levoruki ljudi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram