Tata iz Kragujevca pešači 230 km za lečenje ćerke

Kragujevac, tate, Sava i Damil, pešačenje, Jana Stojanović, devojčica, dete, humanitarna akcija, lečenje
Foto: Privatna arhiva

Sava Stojanović iz Kragujevca prepešačiće oko 230 kilometara, kako bi obezbedio novac za lečenje svoje trogodišnje ćerke koja boluje od Jubertovog sindroma. On se na ovaj potez odlučio da bi animirao građane da mu pomognu u prikupljanju 30.000 evra koliko je potrebno za lečenje u Turskoj.

Da roditeljska ljubav ne poznaje granice ni ekstremno visoke temperature, dokazuje mladi tata iz Kragujevca Sava Stojanović koji se jutros zaputio na višednevnu pešačku turu po centralnoj Srbiji kako bi obezbedio novac za lečenje trogodišnje ćerke Janje.

Na ovaj put Sava nije krenuo sam, prati ga Damil Erac iz Ušća koji je pre 20-ak dana samoinicijativno prepešačio 130 kilometara za Janju. Erac je tada medijima izjavio da ne poznaje roditelje bolesne devojčice i da nema novac, ali da može da im pomogne pešačenjem.

On je u gradovima koje je posetio prikupljao donatorske priloge i nosio majcu sa Janjinim SMS brojem 767.

Na novu humanitarnu pešačku turu pod motom ‘’Moj korak za Janjin’’, Damil i Sava krenuli su jutros iz Kragujevca put Vrnjačke Banje, a sutra će nastaviti ka Kruševcu. Tokom vikenda ovaj pešački humani tandem posetiće Paraćin, Ćupriju i Jagodinu, odakle će se vratiti na polaznu tačku u Kragujevcu.

Cilj je da prikupe što više SMS poruka, da bi porodica obezbedila 30.000 evra za Janjino lečenje u Turskoj.

Janja boluje od Jubertovog sindroma

Kragujevac, tate, Sava i Damil, pešačenje, Jana Stojanović, devojčica, dete, humanitarna akcija, lečenje
Foto: Humanitarna fondacija Budi Human

Trogodišnja devojčica Janja Stojanović boluje od Jubertovog sindroma, odnosno nerazvijenosti malog mozga i moždanog stabla. Pored tog oboljenja ima i polidaktiliju (šestoprstost) i ptozu desnog kapka, koju je operisala sa samo tri meseca.

Janja ne sedi, ne hoda, delimično drži glavicu uspravno, ali je veselo i razdragano dete, puno života. Da bi stala na svoje noge potrebni su joj svakodnevni fizioterapeutski tretmani, lečenje u banjskim uslovima, kao i rad sa logopedom, defektologom, somatopedom, medicinska i ortopedska pomagala.

Za transplataciju matičnim ćelijama na jednoj klinici u Turskoj, porodici je za putne troškove, sam medicinski tretman i postoperativne rehabilitacije neophodno 30.000 evra.

Za Janjine prve korake! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 767 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human767 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006103-73

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004327.6

IBAN: RS35160005400004327655

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

BONUS VIDEO: Nova.rs u Jadru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram