Sinu s autizmom stavila diktafon u ranac i otkrila horor

foto:Koba Samurkasov / Alamy / Alamy / Profimedia

Pošto je primetila da joj se sin iz škole vraća neraspoložen, jedna majka je rešila da stvari uzme u svoje ruke kako bi otkrila šta se dešava.

Kamdenu Dejvisu iz Baton Ruža u Luizijani je dijagnostikovan autizam pa je njegova majka odlučila da ga upiše u školu Hope Academy koja je važila za jednu od najboljih škola za osobe sa posebnim potrebama, kako bi svom detetu pružila što lepše odrastanje u okruženju koje je prilagođeno njegovim potrebama.

Međutim, dečak je počeo da se vraća iz škole vidno uznemiren, pa je njegova majka Milisa Dejvis počela da sumnja da nešto nije u redu jer je njen sin posto agresivan, depresivan i nasilan.

Foto: Facebook/Milissa Davis

Ona se odmah požalila školskom odboru, ali oni ništa nisu preduzeli povodom tog pitanja pa je rešila da uzme stvar u svoje ruke i otkrije šta se to dešava sa dečkom dok je u školi.

U školsku torbu mu je ubacila diktafon i snimila je svaki razgovor koji se odvijajo u školi.

Akademija Houp kao svoju reklamu navodi da pružaju okruženje puno razumevanja i podrške za sve svoje učenike, gde se vrednost i kvaliteti cene kod svakoga.

Ispalo je da stvarnost nije baš takva jer je Milisa otkrila da njenog sina u školi zlostavljaju, i to ne drugi učenici već profesori koji bi trebalo da mu budu podrška i oslonac.

Snimila je razgovore dve profesorke koje su ga maltretirale govoreći mu da je glup i da ne može da sedi sa ostalom decom.

„Da vidimo šta bi radili sa njim u j….. javnoj školi. Ne bi preživeo ni minut.“ Čuje se na jednom snimku dok mu na drugom jedna profesorka ismeva zvuke koje dečak proizvodi zbog stresne situacije.

Milisa je sa ovim dokazima odmah otišla do školskog odbora i pripretila školi tužbom, direktorka se ubrzo nakon toga javno izvinila za incident koji se desio i dala otkaz dvema spornim profesorkama koje su učestvovale u maltretiranju, a Milisa je sina odmah ispisala iz škole.

„Toliko sam tužna i slomljenog srca što se ovo desilo Kamdenu. Ja sam njegov najveći borac za pravdu, i ni jedno dete ne bi trebalo da doživi da mu se ovo dogodi. Ja sam zato osvetlila celu priču jer sam želela da moj san bude poslednje dete kojem se to dogodilo u ovoj školi, ali nažalost ovo se dešava širom sveta i ljudi moraju da nauče da prihvate ljude koji boluju od autizma.“

Kamden je sada dobro ali i dalje ima neke posledice traumatičnog događaja.
„Nažalost Kamden je i dalje anksiozan i često mokri u krevet zbog ovoga što mi se desilo“, rekla je Milisa za Boredpanda.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram