Prošao sam pakao u braku za papire, tukla me i gađala čašama

Venčanje
Foto: Ramil Sitdikov / Sputnik / Profimedia

Jedan Srbin koji već dugi niz godina živi u Torontu je sa nama podelio svoje pakleno iskustvo stupanja u brak zbog papira.

Umetnik Marko Đ. kaže da na početku ništa nije delovalo da će mu se život pretvoriti u noćnu moru, jer iako je sa Kanađankom u brak stupio zbog papira, to nije bila fiktivna veza. Čak su i živeli zajedno.

„Ja sam se oženio sa Kanađankom i prvih šest meseci je sve bilo u redu. Onda je njena ljubomora odjednom postala nepodnošljiva. Mi smo živeli zajedno, tako da to nije bio fiktivan brak.

Nije mi dala da sviram i glumim. Ucenjivala me je, pretila, a ja sam trpeo mada sada shvatam da nisam morao. Rekla bi: ‘Sad ću da zovem imigraciju’.

Gađala me čašama, flašama po neki put. Muzika je moj život, a zbog svega toga sam prestao da sviram dve godine. Nije mi dala da idem u pozorište! Kad bih je zvao da negde idemo zajedno ili da krene sa mnom – odbijala je.

Ucenjivala me je i tim da ja moram da plaćam sve račune. Bukvalno mi je fizički muka kad se toga setim. Bio sam glup. Da sam znao kako će biti, nikada to ne bih uradio. Kad sam se konačno iselio iz stana dolazila je njena sestra da me moli da se vratim i njene drugarice, na kraju i ona.

Slala mi je preteće poruke, da će neko da me prebije, da sam najebao… Morao sam te pretnje da snimam kao dokaz. Rekao sam joj da ću ja zvati policiju ako mi ponovo preti. Papire sam dobio posle pet godina, tako da nikome ne savetujem brak zbog papira“, ispričao je za naš portal Marko koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo prezime jer njegova porodica u Srbiji i dalje ne zna kroz šta je prošao.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram