Pogledajte šta rade mali Danci na dečijem igralištu i zapitajte se gde živimo

Foto: Liselotte Sabroe / AFP / Profimedia

Najkreativnija igrališta.

Eli Ovens je Amerikanka koja na svom Instagram profilu redovno objavljuje kako izgleda njen život u Danskoj sa mužem i njihovo troje dece. Ona je skoro započela seriju o dečjim igralištima u Kopenhagenu koja su totalna suprotnost od svega što imamo u Srbiji.

„Volela bih da sam išla na mini saobraćajno igralište dok sam odrastala! Danska ima najbolja igrališta“, stoji u opisu njenog videa.

Igrališta poput ovog su napravljena kako bi deca od malih nogu učila saobraćajna pravila kroz igru.

Kopenhagen je poznat po velikom broju dečjih igrališta u parkovima i na mnogim gradskim trgovima. Pošto dosta ljudi živi u centru grada njima su igrališta jako važna i svaki prostor je maksimalno iskorišćen.

Roditelji, nakon što pokupe svoju decu iz škole, provode bar neko vreme u igralištima pre nego što krenu kući, a većina njih koja su povezana sa školama i vrtićima mogu se koristiti i vikendom.

Svako igralište je različito dizajnirano i napravljeno za mnoge uzraste – postoji dosta skejt bord parkova i stena za penjanje za tinejdžere kao i sprava za vežbanje koje mogu da koriste odrasli, tako da koliko god da ste veliko dete, imate na čemu da se igrate.

Igrališta poseduju kućice sa igračkama, tobogane, metalne bicikle za decu i mnoge kreativne igrice koje edukuju decu na zabavan način.

***

Bonus video: Investicije za bebe koje se isplate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram