Neverovatna priča dve žene koje su zamenjene na rođenju

Foto: Facebook / Jill Lopez / Tina Ennis Jones

Dve žene koje su pomoću DNK testa saznale da su zamenjene pri rođenju 1964. tuže bolnicu u Oklahomi zbog užasne zabune. Tina Enis i Džil Lopez, koje sada imaju 57 godina, rođene su u bolnici Duncan Physicians and Surgeons Hospital, 18. maja 1964. godine — ali su nekako zamenjene kao bebe.

Dve žene i njihove porodice živele su 55 godina ne znajući istinu, sve dok Enis nije testirala svoj DNK i dobila neke zbunjujuće rezultate.

Uz pomoć svoje ćerke i malo traganja na internetu, Enis je pronašla Lopez, koja je uradila sopstveni DNK test i potvrdila da je ona prava biološka ćerka Enisive majke, Ketrin Džons.

Sada Enis, Lopez i Džons tuže regionalnu bolnicu zbog nesmotrenosti i nemarnog nanošenja emocionalnog stresa.

Enis, koja radi kao poštanska prevoznica, rekla je da je primetila da je viša i mršavija od svoje majke i dvoje braće i sestara, ali je njena majka insistirala da izgleda baš kao muškarac za kojeg je verovala da je njen biološki otac, koji je otišao kada je imala dve godine.

Otac njene majke ju je takođe napustio kada je bila dete, a 2019. Enis je uradila DNK test kako bi pokušala da sazna više o svom dedi. Ali bila je zbunjena kada su stigli rezultati, a njena lista DNK rođaka imala je imena koja nije znala.

Ni njena majka nije znala imena, pa ju je Enis naterala da uradi i ona DNK test. Kada su ti rezultati stigli, pokazali su da majka i ćerka nisu u rodu.

Kada je uspela da pronađe ženu koja je rođena istog dana — koja je pritom mnogo je ličila na njenu majku — Enis joj je poslala poruku.

Ta žena, Lopez, uradila je sopstveni DNK test koji je pokazao da je Enisina majka, Ketrin Džons, zapravo njena majka. Džounsova u početku nije želela da veruje, ali kada je videla fotografiju Lopez, koja radi u prodaji nekretnina, u početku je pomislila da je to njena stara fotografija.

„Zato što je zapravo izgledala baš kao ja. I to me je uništilo“, rekla je.

Džouns je rekla da je jedna od najgorih posledica otkrića bilo shvatanje da ni njeni unuci nisu biološki njeni.

Od tada, Lopez provodi vreme sa svojom biološkom majkom Ketrin Džouns. Ali Enis nije mogla da uradi isto, pošto su njeni biološki roditelji, Džojs i Džon Brister, oboje preminuli.

***

Bonus video: Levoruki ljudi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram