Najlepša vest: Mali Gavrilo primio najskuplji lek na svetu

lečenje dece humanitarna akcija
Foto: Instagram/zagavrilovupobedu

Divna vest stiže nam danas iz Budimpešte – mali Gavrilo Đurđević, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, primio je lek zolgensmu, koji je najskuplji na svetu.

Nakon brojnih humanitarnih akcija i licitacija, novac za malog Gavrila je skupljen u poslednji čas, pa je mališan iz Kragujevca otišao u Budimpeštu po lek koji znači život. Danas ga je konačno i primio, a tim povodom su se oglasili i njegovi roditelji.

Pročitajte još:

„Danas je Gavrilo primio zolgensmu! Hvala ti, bože! Hvala što si nam tokom čitave borbe slao nesebične i dobre ljude u život. Hvala svima vama na svakoj molitvi, na rečima podrške, na svakom apelu, na svakom bazaru, koncertu, poslatoj poruci, uplaćenoj donaciji, podeljenom postu, postavljenoj kutiji, prodatom kilometru, prodatom automobilu, motoru. Na svakoj postavljenoj licitaciji. Hvala timu Za Gavrilovu pobedu i našim prijateljima koji su danonoćno vodili ovu borbu kao da je njihova lična. Hvala našim medicinskim radnicima, sestrama i doktorima koji su sve uradili da Gavrilo bude što bolje i da sve analize dobija u rekordnom roku. Hvala našim porodicama koje su stale iza nas i davale nam podršku i ljubav bez koje ne bismo mogli da istrajemo u ovoj borbi.

Hvala svim medijima na ogromnoj podršci. Veliko hvala ministarstvu zdravlja, fondaciji Budi human bez kojih mi ne bismo uspeli da sakupimo sredstva za Gavrilovu terapiju. Hvala Đorđu i vatrogascima, kompaniji Mocart koja je pored velike finansijske pomoći nalazila način da dođe do najvećih svetskih sportista, a potom dresove istih stavljala na licitacije za Gavrila. Hvala Šumadijskoj eparhiji, hvala našem Kragujevcu, hvala našoj Srbiji, hvala Republici Srpskoj, dijaspori i svim dobrim ljudima širom sveta. Svi ste vi omogućili da naš dečak Gavrilo postane ravnopravan protivnik jedne zle aždaje koja se zove SMA. Mi verujemo da će dobrota i ljubav pobediti. Baš kao sto će i Gaša pobediti zloglasnu SMA.

HVALA VAMA, DOBRI LJUDI! Ostanite nam uvek takvi i nastavite da pomažete našim drugarima, vratite osmeh na lice njihovim roditeljima kao što ste vratili nama.“

Ujedinili smo se svi za ovog mališana. Slično je bilo i sa malom Anikom, Sofijom, Minom… Nažalost, i druga deca u Srbiji su teško bolesna i treba im naša pomoć. Za sve one koji žele da pomognu, potrebne informacije su na sajtu Fondacije Budi human.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram