Konstraktin savet o deci s kojim se mnoge mame nisu složile, a gađa pravo u centar

Da li je stvarno važno da deca ovo nauče? Naravno da da!

U novoj epizodi Mamazjanije gostovala je naša najpoznatija „zdrava“ umetnica – Ana Đurić Konstrakta – pevačica, kantautorka, arhitektica, a pre svega mame jednog Nikole (15) i jedne Lene (14). U našem podkastu možete čuti kako izgleda svakodnevica sa dva tinejdžera, ali i to da pubertet ne mora da bude bauk.

Ana nam je odrškrinula vrata svog bajkovitog, porodičnog sveta, a u epizodi, koja je kao i prethodne tri bila „zaslađena“, zahvaljujući kompaniji Bambi, koja je podržala snimanje decembarskih emisija, ali i plazma popsima iz njihove Plazmastičarnice, naša Ana Marković razgovarala je sa našom gošćom o životu mame – umetnice, koja je pred kamerama Konstrakta, a kad se reflektori ugase, ona je Ana, posvećena majka, kojoj su u fokusu dečak i devojčica, njena deca, koja su joj i prijatelji i inspiracija.

Jedna od važnih stvari koje ona smatra da roditelji treba da urade jeste – da nauče decu da budu sama sa sobom.

„Mislim da je za decu jako bitno da nauče da budu sami. Za savkog čoveka je bitno da zna da bude sam. Da zna da ostane sam sa sobom, bez iakakvih nadražaja i zabave, i da provede vreme sam sa sobom. Meni to, recimo, nije nekako ni zgodno, budući da živimo u malom stanu, i svi se stalno sudaramo. Ja sam recimo odrasla tako što sam imala svoju sobu, pa sam to nekako i mogla da se osamim. Ali mislim da je to jedna od bitnijih tačaka za svakog čoveka i da roditelji mogu da pomognu deci u tom smislu da im ne organizuju u potpunosti sve njihovo vreme, nego da ih puste da budu sami“, ispričala je Konstrakta u Mamazjaniji, ali u insertu emisije koji smo postavili na Instagram stranici Zadovoljne bilo je i komentara žena koje se sa tim ne slažu.

„A zašto je to bitno? Meni se čini da se ljudi ne druze skoro uopšte, mi smo non stop sami, mislim da mom detetu fali društva I dece, posebno zato što je jedinac“, bio je jedan komentar. „Plačem, jer sam uvek bila usamljena. Ja ne volim to samoće…“, glasio je drugi.

Ali mnogo je i onih koji se sa njom slažu: „Velika istina! Zašto? Zato što osobe koje ne mogu biti same mešaju i ne razlikuju ljubav od straha od samoće. Tada prave greške u izborima partnera i stvaraju patološke veze.“

Umetnica je u Mamazjaniji govorila još i o tome kako vaspitavati decu bez postavljanja granica, stalnog nadzora i kontrole, koliko današnje generacije imaju mašte i gde se ona sakrila, na koji način je njena popularnost tokom Evrovizije uticala na njenu decu, mora li mama da radi sve kućne poslove i zašto, kako da pubertet ne bude „strašan“…

Celu Mamazjaniju s Konstraktom možete pogledati u videu na početku teksta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram