Kakva je veza između brze hrane i učenja

Ilustracija Foto:Shutterstock

Deca koja su tri ili više puta nedeljno konzumirala nezdravu hranu imaju primetno gore rezultate i ocene.

Mladi bi trebalo iz više razloga da paze čime se hrane. Kako pokazuje istraživanje koje su sporeveli američki naučnici, brza hrana utiče na učenje. Naučnice sa Kolumbus Univerziteta u Ohaju i Ostin Univerziteta u Teksasu na osnovu istraživanja zaključile su da je moguće da adolescenti koji konzumiraju brzu hranu otežano napreduju u školi i imaju niže ocene od svojih vršnjaka koje se ne hrane na isti način kao oni.

Negativna strana
Časopis Clinical Pediatrics objavio je ovo istraživanje koje ukazuje na još jednu negativnu stranu brze hrane, a to je uticaj koji ima na desetogodišnjake. Deca koja konzumiraju nezdravu hranu u ovim godinama često slabije napreduju u čitanju, matematici i naučnim predmetima.

Puno šećera i masti
Nezdrava hrana, koja sadrži puno šećera i masti, prema istraživanju koje su sproveli naučnici, pokazuje da utiče na rezultate u školi. Nakon što su pratili način ishrane i uticaj hrane na život 11.740 dece u periodu od njihove šeste do 14 godine, doveo je naučnike do zaključka da se unos brze hrane mora organičavati.

Deca koja su tri ili više puta nedeljno konzumirala nezdravu hranu imaju primetno gore rezultate i ocene u školi od svojih vršnjaka.

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram